בני זוג ממרכז הארץ בשנות השלושים לחייהם טסו לפני כשבוע ליוון. בעת שהותם ביוון הם יצרו קשר עם סוחר סמים באמצעות הטלגרם וביקשו לרכוש ממנו קנאביס בסכום של 3,000 שקל.
"העברנו לו צילומים של הדרכונים שלנו כדי לאמת את הפרטים שלנו וסכום של 3,000 שקל באמצעות אפליקציית 'ביט'. חיכינו לקבל את הקנאביס דרך סוחר מקומי שעמו הוא עובד. כשזה לא קרה, יצרנו עמו קשר וכל פעם היו לו תירוצים מוזרים: הוא טען שלא קיבל את הכסף בגלל בעיות במחשב, שיש בעיה עם השליח", שחזרו בני הזוג. "אחר כך סיפר שהוא נתקע עם הקנאביס ומחפש במדינה קרובה. בשלב מסוים כשהוא לא ענה הבנו שנפלנו בפח שלו, שהוא פשוט עקץ אותנו. תשמע, 3,000 שקל זה לא מעט כסף. אנחנו מקווים שמישהו יאתר אותו וידאג לקחת ממנו את הכספים שגנב מישראלים תמימים כמונו".
לדבריהם, החשש הגדול שלהם הוא שהסוחר ישתמש בפרטי הדרכונים שלהם וימכור את פרטיהם לעבריינים בארץ או בחו"ל. "אנחנו יודעים שיש תעשייה שלמה בטלגרם של אנשים שסוחרים בתעודות זהות, דרכונים וכרטיסי אשראי של אזרחים תמימים ומוכרים אותם ועושים מזה הרבה מאוד כסף", סיפרו השניים, "אנחנו לא יכולים להתלונן נגדו במשטרה כי יפתחו נגדנו בחקירה בגלל שרכשנו ממנו סמים ובגלל זה הוא מנצל את המצב כדי לעקוץ עוד ועוד ישראלים בחו"ל".
גם ערן מתל אביב ובת זוגו הפכו לקורבנות העוקץ בברלין, בסכום של 12 אלף שקל, "הוא טען שהכסף לא עבר. שלחנו שוב ושוב והתברר לנו שהוא קיבל את הכסף אבל רצה להונות אותנו בסכומים גדולים יותר. בשלב מסוים הוא איים עלינו שיפיץ את צילומי הדרכונים שלנו והתחיל לקלל. מתברר שבתחילה הוא התחזה גם לסוחר בטלגרם וגם לסוחר בגרמניה שאמור לספק לנו את הסמים. פשוט רימה אותנו בגדול. פעם אחרונה שנרכוש קנאביס בחו"ל דרך הטלגרם. בישראל זה אף פעם לא קרה לנו", שחזרו ערן וחברתו.
מתברר שבשנה האחרונה, מאז שנפתחו השמיים לטיסות מישראל ליעדים שונים בעולם, אלפי ישראלים שטסו לחו"ל והזמינו קנאביס נפלו במלכודת של הסוחר ונותרו בלי כסף ובלי המוצר. מדובר על ישראלים שטסו לגיאורגיה, קרואטיה, מונטנגרו, קפריסין, איי יוון (רודוס, זקינטוס, מיקונוס ועוד), אתונה, ברלין, מרקש, ניו יורק, איסטנבול, אוקראינה ועוד.
השיטה אותה שיטה: הסוחר נוהג להשתמש בכינוים כמו 'טומי', 'הדוקטור', 'תומאס', הוא משתמש בכמה יוזרים ויוצר מצג שווא שהוא גם הסוחר בארץ וגם שם, מבלי שהלקוחות הישראלים בחו"ל יודעים את זה. חלק מהכסף מועבר בביט, במקרים אחרים באמצעות הרשאה תוך שימוש בקוד למשיכת כספים בכספומטים.
"כשניסיתי להתווכח איתו שהוא עקץ אותי הוא איים עליי שהוא שוטר סמוי ושיפיץ את התמונות והדרכון שלי וידאג שיעצרו אותי וזה כדי להרתיע אותי שלא אתעסק איתו יותר", סיפר י' מרמת גן, שנעקץ בקפריסין על ידי הסוחר בסכום של 7,000 שקל.