ארצות הברית: בית הנבחרים של מדינת דרום דקוטה אישר ברוב מוחץ לאסור על נשים בהריון ונשים מניקות להשתמש בקנאביס. הצעת החוק, ששמו המלא הוא "החוק האוסר הנפקת אישור כתוב לאישה בהריון או לאם מניקה להשתמש בקנאביס למטרות רפואיות", אושרה ברוב של 68 לעומת 8, ותעבור לאישור בסנאט.
"למריחואנה יש תופעות לוואי המשפיעות על התפתחות התינוק", טוען פרד דויטש, יוזם הצעת החוק. מדובר בטענה מבוססת, אמנם, על פי מספר מחקרים שפורסמו לאחרונה וקבעו כי צריכת קנאביס בהריון עלולה לפגוע במשקל הגוף של היילוד, לפגוע בבריאותו הנפשית ואף לפגום בהתפתחותו של העובר. מנגד, נשים רבות זקוקות לקנאביס להקלה על תסמינים המופיעים במהלך ההריון כגון כאבים ובחילות, שלא לדבר על נשים הצורכות קנאביס לטיפול בהפרעות אחרות גם מעבר לתקופת ההריון. לאמיתו של דבר, כמו תינוק שזה עתה נולד, גם המחקר על השפעת צריכת קנאביס בהריון נמצא עדיין בחיתוליו. אכן, יתכן כי צריכת קנאביס במהלך ההריון עלולה לפגוע בעובר, אבל האם די בכך כדי למנוע מנשים בהריון ומנשים מניקות טיפול בקנאביס על פי חוק? הרי לא קיים חוק דומה שאוסר עליהן לצרוך אלכוהול, למשל, וההנחה בנושא זה היא כי נשים בהריון חופשיות לעשות מה שנכון עבורן, בתקווה כי יבחרו שלא לצרוך חומר שעשוי לפגוע בעובר המתפתח ברחמן.
מרבית התומכים בהצעת החוק הנוכחית בדרום דקוטה הם רפובליקנים, כאשר בצד הדמוקרטי ישנם נציגים שהביעו ספקות. הנציגה הדמוקרטית ארין הילי, למשל, הביעה את חששה כי המדינה מתערבת בטיפול הרפואי של אזרחיה באופן שחוצה את גבולות הטעם הטוב. "זה לא שאני לא מאמינה בכך שנשים בהריון לא צריכות לצרוך קנאביס כשהן בהריון", היא מסבירה". "אבל אני מאמינה שהממשלה לא צריכה להגביל את הטווח בו רופאים יכולים לפעול כשהם מעניקים טיפול רפואי".
הצעת החוק החדשה מגיעה בהמשך לצו דומה שאושר באלבמה באפריל 2022. על פי הצו, על כל נערה או אישה המבקשת לרכוש קנאביס (תחת רישיון רפואי) להציג בדיקת הריון שלילית, כתנאי לקבלת הטיפול. יש לציין כי בדרום דקוטה, כמו באלבמה, אין לגליזציה של קנאביס לשימוש פנאי, אבל שימוש לצרכים רפואיים במדינה הוא חוקי ונפוץ, תחת רישיון שמונפק למטופלים (כמו בישראל).