מחקרים מעידים על כך שעשן קנאביס מזיק לריאות ולמערכת הנשימה לא פחות מאשר עשן סיגריות. תוצרי השריפה של ג'וינט ושל סיגריה רגילה הם דומים יחסית, ובשני המקרים פעולת העישון מקושרת לסיכון מוגבר לחלות בסרטן. גם עישון פסיבי של קנאביס עלול להיות בעל השפעות דומות לאלו של עישון פסיבי סיגריה רגילה, אבל נראה שאנשים רבים לא מודעים לכך: על פי ממצאים שעולים ממחקר חדש שנערך בארצות הברית, חלק גדול מהציבור מאמין כי עשן של קנאביס הוא פחות מסוכן לשאיפה מאשר עשן סיגריות.
המחקר המדובר נערך על ידי חוקרים מאוניברסיטת קליפורניה סן פרנסיסקו. הוא פורסם בשבוע שעבר בכתב העת Jama Network, והתבסס על סקר שנערך בקרב 5,035 משתתפים בשנים 2017, 2020 ו-2021. הסקר הציג בפני משתתפיו שאלות המשוות את הסיכון שבעישון ג'וינט אחד ביום לעומת סיגריה אחת ביום, וכן שאלות דומות הנוגעות לעישון פסיבי. התוצאות מציגות תמונה מפתיעה בנוגע לתפיסות של משתתפי הסקר אודות הסיכונים הכרוכים בעישון: בשנת 2017 ענו 37% מהמשתתפים בסקר כי עישון ג'וינט הוא הוא פחות מסוכן מעישון סיגריה. מאז, חלה עליה בתפיסה החיובית של הציבור לגבי קנאביס, וכך בשנת 2021 הגיע מספר האנשים שמאמינים שעישון קנאביס הוא בטוח יותר מעישון סיגריות ל-44% מהציבור. זאת לעומת 30% שמאמינים שרמת הסיכון היא זהה, ו-25% שמאמינים כי עישון קנאביס הוא דווקא מסוכן יותר.
לגבי עישון פסיבי, התפיסה הכללית היא דומה. ב-2017, האמינו 35% מבין העונים על הסקר כי עשן קנאביס פחות מסוכן לסביבה מאשר עשן סיגריות. ב-2021 הגיע המספר לכ-40%. "דרוש עוד מחקר רב על מנת ללמוד את הפוטנציאל הרפואי ואת היתרונות של קנאביס, אבל הוא חייב להיות מאוזן עם מחקר הנוגע לפוטנציאל השלילי ולסכנות הבריאותיות הכרוכות בו, ובעיקר בעישון או אידוי של מוצרי קנאביס", כתבו החוקרים בסיכום המאמר. "בעוד תעשיית הקנאביס והשימוש בקנאביס ממשיכים לגדול, תפיסת הסיכון שלו עלולה לרדת אף יותר ולעצוב מדיניות ציבורית. לכך עלולות להיות השלכות בריאותיות ברמה האינדיווידואלית וברמה החברתית כאחד".