האמת היא שאם מסתכלים על הדברים בפריזמה ארוכת טווח, במשך מאות השנים האחרונות הקנאביס נשלט בידי גברים. בין אם מדובר על עולם המדע ובטח ובטח בכל מה שנוגע לפליליים, משום שאלו עולמות שנשים פחות נמצאות בהם וההטייה המגדרית בהם ברורה מאד. ומשום שתפיסת הריפוי של הצמח מושפעת באופן ישיר ממגמות הניהול ובנק המטרות שלו ולהפך - תפיסת ניהול גברית תיקח את הצמח למקומות פחות רלוונטים לנשים, וכך זה היה לאורך שנים.

 אבל, מסתמן שהזיקה הנשית לצמח עמדה בפרץ. תנועת הלגליזציה שתפסה תאוצה בשנים האחרונות, יחד עם מהפכת הרשתות החברתיות וכמובן גם קמפיין metoo# נתנו פתח לחיבור נשי אמיתי ועמוק לצמח ולא רק משום הצרכים הרפואיים הנשיים שמקבלים מענה בתצורות שונות של קנאביס, אלא גם בסקרנות וביכולת לבדוק ולבחון את הצמח מפרספקטיבה נשית בכל מה שנוגע לחיבור המגדרי. תשומת הלב לפרטים הקטנים, אופני הצריכה, השימושים וגם השיווק שעיקרם של כל אלו - הוא דווקא אינו עישון.

 על מנת לספק תמונת מצב מגדרית של התחום לרגל יום האישה, החלטנו לבדוק עבורכם את מפת התעסוקה המגדרית של תעשיית הקנאביס הישראלית ומצאנו שזו משקפת היטב את השינוי בפרדיגמה. פנינו לחמש חברות קנאביס ישראליות מובילות, הנה הנתונים לפניכם:

 

שם חברה

אחוז נשים

אחוז גברים

נשים בתפקידי ניהול

בטר   

35%

65%

ראש צוות קטיף

מנהלת post harvest

מנהלת בקרת איכות

מנהלת מש"א

מנהלת שירות לקוחות

פרויקטורית

מנהלת מכירות

 

       

תיקון עולם-קנביט

50%

50%

מנהלת חוות
מנהלת  הרגולציה, קשרי ממשל וקהילה
ראש מחלקת מחקר

       

קנדוק

62%

38%

מנהלת חווה  
מנהלת כספים (תחת סמנכ"ל כספים)

       

שיח

45%

55%

מדענית ראשית

מנהלת משאבי אנוש

מנהלת מתקן גידול

מנהלת מתחם ריבוי

       

בזלת

50%

50%

מנהלת המפעל
רוקחת ראשית
מנהלות מו"פ

נדגיש כי בתיקון עולם לא רק כל מצבת העובדים אלא גם הנהלת החברה עומדת על יחס של 50%/50% מבחינת נשים וגברים. בבזלת יש כ0 80 עובדות המהוות 50 אחוז מכוח האדם וממוקמות  בכל שרשרת הפעילות ומן הסתם גם בתפקידים "רגילים", כמו בקרת איכות ומעבדות, ניהול חשבונות, מוקדי הדרכה, שילוח ומכירות. בשיח אחוז נשים גבוה גם בגידול וגם בתפקידי המטה.

 מהנתונים מסתמן כי מדובר בתעשייה מעורבת היטב ושבכל הנוגע לגידול של הצמח - הנשים מובילות. בכל חברות הקנאביס המובילות בישראל ישנן מנהלות חוות וצוותי טרימינג וגיזום נשיים. מכך אולי אפשר להסיק שנשים טובות בגידול קנאביס, מה שלא מפתיע במיוחד. לא שגברים לא טובים בגינון, חלילה, אבל תשומת הלב לפרטים הקטנים והדיוק עושים את שלהם. מצד שני גידול קנאביס הוא כידוע דבר תהליכי ולא בכל שלבי הגידול צריכים את כל הצוותים בעבודה, מה שככל הנראה משפיע על רמות השכר. למצער, נמצא כי שדרות הניהול הבכיר פחות נשיות ובכל גזרת המנכלי"ם אין ולו אישה אחת וזה מאד חבל. ניהול נשי מביא איתו ערכים קריטיים, חזון וראיה עתידית לתעשייה.