ההתאחדות לספורט קולג'ים בארצות הברית (NCAA) מתכוונת להוציא את הקנאביס מרשימת החומרים האסורים לשימוש על ידי ספורטאים. ההחלטה התקבלה בעקבות המלצת ועידת הארגון הממונה על הגנת השחקן ועל בריאותו (CSMAS). על פי הודעת הארגון בסוף השבוע, השינוי צפוי לקרות בסתיו הקרוב, כך שכבר בעונת המשחקים הקרובה ספורט הקולג'ים בארצות הברית יהיה חופשי מבדיקות קנאביס, וספורטאים יוכלו להשתמש בצמח – לצרכים רפואיים או לצרכי פנאי – כאוות נפשם.
נוסף על הוועידה שהמליצה על השינוי, המהלך כרוך עדיין בהמלצות של מספר דרגים ניהוליים ובאישור של מועצת הנאמנים של NCAA. על פי ההערכות של מגזין Forbes, קיימת סבירות גבוהה לכך שכל מנהלי הליגות יאשרו את המהלך, שכן הביעו תמיכתם בשינויים בחוקי הקנאביס של ההתאחדות בעבר.
מדובר במהלך בעל חשיבות חברתית עצומה: ספורט הקולג'ים בארצות הברית, למי שאינו מעורה בפרטים, הוא לא תחום נישתי או משני. ענפי הכדור, כמו פוטבול אמריקאי או כדורסל, זוכים לנוכחות אדירה של קהל במשחקים רבים, ובכמויות שלא נופלות מאלו המוכרות בליגות המקצועניות (NFL ו-NBA, למשל). ליגות הקולג'ים מהוות לא אחת קרש קפיצה לליגות המקצועניות, ובארצות הברית מייחסים להן חשיבות יתרה.
ההחלטה של CSMAS שהוצגה בשבוע שעבר מתבססת על ההכרה בכך שקנאביס אינו חומר משפר ביצועים, וכן אינו חומר שפוגע בבריאות הספורטאים, כך שלמעשה הוא אינו עונה על שני הקריטריונים הנחוצים להכללת חומר ברשימת החומרים האסורים לשימוש. במידה ותאשר את ההחלטה באופן סופי, התאחדות הקולג'ים לא תהיה ארגון הספורט הראשון בארצות הברית שביטל את בדיקות הקנאביס לספורטאים, זאת לאחר שגם בליגות הפוטבול (NFL) והכדורסל (NBA) ביצעו בשנים האחרונות מהלכים דומים.
חשוב לציין כי קנאביס עדיין נמצא ברשימת החומרים האסורים של הסוכנות העולמית למניעת סימום בספורט (WADA). ארגוני הספורט הגדולים בארצות הברית אינם כפופים לתקנות WADA, למרות שבמרבית המקרים הם מאמצים קוד אתי דומה. ההחלטה להחריג את הקנאביס עשויה להעמיד ספורטאים מסוימים במצב בעייתי: בעודם מתחרים תחת התאחדות הקולג'ים יוכלו ספורטאים לצרוך קנאביס, אבל במידה ומישהו מהם מתחרה במקביל גם בתחרות רשמית שכפופה ל-WADA (למשל כחבר בנבחרת ארצות הברית באתלטיקה או בכל ענף אחר), הרי שהוא עובר עבירה ועלול להיתפס ולהיענש בחומרה. בעבור אותם ספורטאים, כדאי ככל הנראה להימנע משימוש בקנאביס בין כה וכה. זאת כמובן בנוסף לספורטאים המתגוררים במדינה בה עדיין אין לגליזציה בין כה וכה.