חברות קנאביס פרטיות בבריטניה התגייסו למען משפחות עם ילדים חולי אפילפסיה, והחלו לספק להן קנאביס בחינם. זאת לאחר שהתברר כי עשרות משפחות לא עומדות בנטל הכלכלי הכרוך בתשלום על קנאביס רפואי, שמגיע למאות רבות של ליש"ט, המשתווים לאלפי שקלים מדי חודש.
לא רק בישראל, כי אם גם בבריטניה מטופלי קנאביס ומשפחותיהם קורסים תחת עול המחירים, ומתחננים לעזרה שתאפשר להם לטפל בעצמם ובקרוביהם בכבוד. לא מדובר על כל מטופלי הקנאביס באשר הם, אבל המקרים בהם נזקקים החולים לכמויות גדולות (ויקרות) במיוחד של הצמח, הם בדרך כלל גם המקרים בהם המטופל אינו מסוגל להתפרנס בעצמו, כמו שקורה במצבים קשים של אוטיזם ושל ילדים חולי אפילפסיה.
שארלוט קלדוול מצפון אירלנד היא אחת מפעילות הקנאביס הבולטות ביותר בבריטניה. ב-2018, בעקבות קמפיין מתוקשר שהתניעה, הפך בנה של שארלוט, חולה אפילפסיה, לאדם הראשון בבריטניה שזוכה לרישיון לקנאביס רפואי. כיום בן 17, בילי קלדוול מטופל בקנאביס שלוש פעמים ביום, ומספר התקפי האפילפסיה שלו ירד לטענת אמו מ-100 ביום ל-0. הבעיה היא שלקנאביס הזה יש מחיר, ומדובר במחיר שמשפחות רבות שנמצאות במצב דומה לזה של משפחת קלדוול מתקשות מאוד לעמוד בו.
על פי רשת Sky, בבריטניה ידוע כיום על 90 משפחות עם ילדים חולי אפילפסיה, שמתקשות מאוד לממן את הקנאביס שנמצא כיעיל לטיפול בילדיהן. בקשות לסבסוד הטיפול על ידי משרד הבריאות נבחנות במשך חודשים ארוכים, במהלכם נאלצות המשפחות לשלם מכיסן סכומים שמגיעים לעתים לאלפי ליש"ט למימון הטיפול. הבקשות, כמובן, לא בהכרח מאושרות בסופו של דבר.
משרד הבריאות הבריטי מגונן על עמדתו בנוגע לתהליך הארוך והמסורבל של קבלת רישיון לקנאביס ובנוגע לסבסוד הטיפול. יצרני הקנאביס המקומיים, מצדם, החליטו שלא להישאר אדישים, וכמה מהם החלו להעביר קנאביס בחינם אל ילדי המשפחות שבאמת נזקקות לכך.
"זה יביא לשינוי עצום בעבור המשפחות הללו", אמרה שארלוט קלדוול בראיון ל-Sky. "נכון להיום אנחנו נמצאים בעיצומו של משבר יוקר מחיה, והדבר הזה באמת הולך להקל משמעותית את הנטל של אותן המשפחות".