אנשים הצורכים קנאביס באופן קבוע נמצאים בסיכון גבוה יותר לסבלות ממחלות לב, כך קובע מחקר חדש שנערך באוניברסיטת סטנפורד בארצות הברית. המחקר עדיין לא פורסם כמאמר בכתב העת, אבל הוא יוצג היום (ראשון) בכנס השנתי של המכללה האמריקאית לקרדיולוגיה.
המחקר התבסס על סקר שנערך בקרב מדגם עצום של כ-58,000 אנשים, מתוכם 67% הצהירו כי הם אינם צורכים קנאביס. בקרב השליש שנותר, נערכה חלוקה בין מי שצורכים קנאביס באופן יומיומי, שבוע, חודשי או פעם בחודשיים או שלושה. ממצאי המחקר העלו כי הסיכון של צרכני קנאביס קבועים ללקות במחלת לב כלילית גבוה ב-34% לעומת הסיכון בו נמצאים אנשים שאינם צורכים קנאביס כלל. אנשים שצורכים קנאביס בתדירות נמוכה יותר לא נמצאו בסיכון מוגבר.
הקורא הספקן יבחין מיד שהסיכון המוגבר של צרכני קנאביס למחלות לב עשוי לנבוע מגורמים אחרים הנלווים לצריכת קנאביס, בראשם עישון טבק. זאת בנוסף לגורמים גנטיים, או נטייה מוקדמת למחלות שונות שעשויה להוביל מלכתחילה לצריכת קנאביס. עם זאת, עורכי המחקר טוענים שהם נטרלו את הגורמים המתווכים מבחינת האפקט הסטטיסטי, וקבעו כי הקשר בין צריכת קנאביס יומיומית לבין הסיכון למחלות לב הוא קשר ישיר.
"ישנן יותר ויותר עדויות לכך שקנאביס הוא לא נטול נזקים", אמר ד"ר אישאן פרניפה, עורך המחקר, בראיון ל-CNN. "למעשה, קנאביס עלול לגרום למחלות לב. לכן ההחלטה להשתמש בקנאביס צריכה להתבצע בהתחשב בפוטנציאל הנזק שלו".
המחקר של אוניברסיטת סטנפורד הוא לא הראשון שהראה קשר בין שימוש בקנאביס לבין מחלות לב וכלי דם, אבל הוא בהחלט המקיף והרחב שבהם. זו היא הוכחה נוספת לכך שלקנאביס צדדים רבים, ולצד סגולות רפואיות מוכחות, טמונים בו גם לא מעט סיכונים. ההבדלים בין סוגי קנאביס, ריכוזי חומרים פעילים ואופני צריכה שונים לא נבדקו במחקר הנוכחי, וגם עורכי המחקר מסכימים כי יש לקיים מחקרי המשך על מנת ללמוד טוב יותר את הקשר בין שימוש בקנאביס לבין בריאות הלב.