האם גיוס חיילים המשתמשים בקנאביס מהווה סיכון כלשהו לצבא? ובכן, בין אם אתם מופתעים מכך ובין אם לאו, התשובה היא לא. חיילים עם היסטוריה של שימוש בקנאביס אינם מסכנים את הצבא, בשום צורה שהיא, לעומת חיילים שלא צרכו קנאביס בעולם. למסקנות האלו הגיע מכון המחקר והפיתוח של הצבא האמריקאי בעקבות מחקר מעמיק שהוא פרסם לאחרונה.
באופן כללי, הצבא האמריקאי נמנע מלגייס מועמדים המשתמשים או שהשתמשו בעבר בקנאביס, כמו גם כאלו עם רקע של הפרעות נפשיות כגון חרדה, דיכאון, והפרעת קשב וריכוז. עם זאת, אדם שבקשתו לגיוס נדחתה יכול להגיש בקשה מיוחדת לבחינה חוזרת של מועמדותו. לשם כך קיים מכון המחקר הצבאי בדיקה מקיפה, בה ביקש לדעת האם יש ממש בסירובו של הצבא לגייס מועמדים מסוימים.
סיכויי הנשירה – זהים
שאלת הסיכון שמהווה גיוס חיילים המעשנים מריחואנה נבדקה במונחים של התמדה או נשירה. הנחת היסוד של הצבא הייתה שאנשים הצורכים קנאביס הם בעלי סיכויים גבוהים יותר לנשור במהלך ההכשרה, או לכל הפחות לסיים אותה עם מדדים נמוכים יותר. המחקר, שהתבסס על נתוניהם של אלפי מגויסים שהתקבלו לשירות בצבא אחרי שעברו ועדת בדיקה מיוחדת (וזאת, כאמור, בשל היותם משתמשי קנאביס), העל תוצאה הפוכה לחלוטין.
מסתבר כי חיילים שהשתמשו בקנאביס טרם גיוסם אינם בעלי סיכויים גבוהים יותר לנשור ולפרוש במהלך ההכשרה לעומת כלל החיילים בצבא. יתרה מכך, הם לא בעלי סיכוי נמוך יותר לסיים את ההכשרה בהצטיינות.
השפעות הלגליזציה
בשנים האחרונות יותר ויותר מדינות בארצות-הברית אישרו על-פי חוק שימוש בקנאביס לצרכי פנאי. אי לכך, מועמדים רבים יכולים להצהיר על כך שהם צורכים קנאביס באופן קבוע, מבלי לחשוש מפני עבירה כלשהי על החוק. עם זאת, לארגונים רבים – ובאופן לא מפתיע הצבא ביניהם – ישנם חוקים נוקשים האוסרים על קבלת מועמדים הצורכים קנאביס. במקרה של הצבא, מדובר גם בכאלה שצרכו בעבר.
כעת, לומדים בצבא של הדוד סם כי אין ממש סיבה לכך. אחת מהמסקנות העיקריות של המחקר היא שיש להבדיל בין מועמדים שצרכו קנאביס לבין כאלה שסחרו בו. התמקדות באנשים הצורכים קנאביס, אבל ללא עבר פלילי בתחום, מראה שלא רק שהם אינם מועמדים פחות ראויים, אלא שבמקרים רבים הם עולים על עמיתיהם בפרמטרים רבים. עוד צעד קטן, אפילו קטנטן, בדרך ללגיטימציה החברתית המתפשטת של צמח הקנאביס.