ג'רמי סמית' בן ה-35 מהעיר לונדון (שבקנדה, לא באנגליה) חולם לפתוח מסעדה שתגיש מנות המבוססות על שני רכיבים מצמח הקנאביס, טטרהידרוקנבינול (THC) וקנאבידיול (CBD). THC הוא הרכיב בצמח האחראי על התחושה האופורית ובעל השפעה פסיכואקטיבית ואילו CBD אינו בעל השפעה אופורית. הרכיבים הללו הוכחו כיעילים בטיפול במחלות המלוות בכאבים, בעצירת תאים סרטניים וגידולים, הקלה על בחילות ובהפרעות קשב וריכוז, ובעלי יתרונות טיפוליים רבים במחלות קשות הכוללות התקפים, כמו אפילפסיה.
הדרך לפתיחת המסעדה, שתקרא "Les Munchies", עוד ארוכה. גורמים ממשלתיים עדכנו את לסמית' כי הוא צריך ליצור עצומה על מנת להוכיח שיש צורך בקונספט שהוא מציע. לשם כך החל להפיץ עצומה ברחבי דרום-מערב מחוז אונטריו בחודש שעבר, ופיזר אותה בכ-90 חנויות מריחואנה קמעונאיות. עתירתו המקוונת הוגשה בשבוע שעבר באתר בית הנבחרים
הדרך של ג'רמי, מנהל בר לשעבר, ליזמות בתחום הקנאביס החלה בשנה שעברה לאחר שאובחן כחולה קרוהן, מחלה המאופיינת בדלקת כרונית הפוגעת במערכת העיכול והחולים בה סובלים מתופעות לוואי קשות, ביניהן כאבי בטן, שלשולים חמורים, עייפות וירידה במשקל ותת תזונה. לאחר שתרופות המרשם שלו כמעט הובילו אותו לתגובה קטלנית, הוא החל להשתמש בקנאביס.
השימוש בקנאביס למטרות פנאי, גידול ומכירה אושר בקנדה בשנת 2018 ורק כשנה לאחר מכן אושרה בקנדה מכירה של מאכלים ומשקאות מבוססי קנאביס. כעת הממשלה בוחנת את האופציה של פתיחת בתי קפה ומסעדות שימכרו מזון בשילוב רכיבי קנאביס.
טרינה פרייזר, עורכת דין מאוטווה המייעצת לתעשיית הקנאביס, סיפרה כי ייעצה ליזמים רבים המעוניינים לפתוח מקומות בהם יגישו אוכל ומשקאות בהם יש מריחואנה: "אני עדיין צריכה מדי פעם לרסק חלומות ולהגיד שלמרות שאני חושבת שהמודל העסקי נפלא זה פשוט ייקח קצת זמן כי אין התאמה למסגרת החוקית הנוכחית''. לדבריה, הגשת מזון מבוסס קנאביס תדרוש שינוי ברמה הפדרלית.
ענף הקנאביס בקנדה מוסיף יותר מ-8 מיליארד דולר בשנה לכלכלת המדינה. סמית' רואה בעסק שהוא רוצה לפתוח הזדמנות ליצור מקומות עבודה חדשים בתחום המסעדנות שנפגע על ידי מגפת הקורונה.