נושא הלגליזציה קיבל מקום נרחב בדיון שנערך הבוקר בכנסת לקראת הרפורמה בתחום הקנאביס. הדיון נוהל על-ידי ח"כ רם שפע, ראש "הוועדה המיוחדת לענייני התמכרויות, סמים ואתגרי הצעירים", ונציגת משרד הבריאות בדיון ציינה כי למיטב ידיעתה גם שר הבריאות תומך במהלך. זו הפעם הראשונה שהוועדה מתכנסת מאז הוקמה הממשלה החדשה ביוני.
"הגענו רובנו למסקנה שאנחנו בספק אם יש הצדקה להמשך המדיניות הנוכחית", אמרה עו"ד עמית מררי, ראש הצוות הבין-משרדי לבחינת המדיניות לצריכת קנאביס בישראל. "רובנו חשבנו שבהוראת שעה נאמץ את המודל הקנדי שדוגל בהסדרה של התחום כדי למנוע ככל האפשר הגדלה של שוק שחור והפצה של חומרים מזיקים לבריאות".
החוק הקנדי מאפשר לאזרחים לקבל רישיון לגדל ולמכור קנאביס תוך מיסוי המכירות באופן המאפשר פיקוח על המחירים והן על איכות המוצרים. בכך ניתן להפחית את כוחו של השוק השחור בתחום, להבטיח את הרכב המוצרים הנמכרים וכמובן גם להעלות את הכנסות המדינה מהתחום. אכן, נציגת משרד הכלכלה בדיון העידה כי הערכות המשרד מדברות על הכנסות צפויות של מיליארדי שקלים לתקציב המדינה. עו"ד יפעת רווה, נציגת משרד המשפטים, הביעה גם היא את תמיכת משרדה במודל הקנדי: "בחרנו להעמיק במודל של קנדה מכיוון שהוא היה נראה על פניו מצליח גם בצמצום השוק השחור וגם בקרב השימוש אצל בני נוער".
הצטרפו אליי לדיון בנושא הרפורמה בשוק הקנאביס. בואו לשמוע את עמדת משרדי הממשלה ומה השלב הבא בדרך ללגליזציה.https://t.co/9D6rWprXVT
עו"ד מררי הוסיפה דברים גם בנושא מדיניות אי ההפללה: "לא נכון ללכת כצעד ביניים על אי הפללה. זה עלול להוביל להגברת הצריכה. צריך לתת מענים טובים בחינוך והסברה. השוק השחור יכול לגדול כך. אחריות המדינה לנהוג כלפי האזרחים באחריות ולהסדיר את התחום ובליווי מחקר". חשוב לציין שהצעת החוק לאי-הפללת משתמשי קנאביס עלתה בכנסת לפני כשלושה שבועות ולא עברה.