מחאת המטופלים בנושא עליית מחירי הקנאביס, חוזרת בראשון הקרוב, מול ישיבת וועדת המחירים. וועדת המחירים עוסקת בנושא,עלויות קהנאביס בישראל מאז שבג"ץ שלח אותה לקבל החלטה מקצועית ממשרד האוצר ומשרד הבריאות. כבר לפני שנה, במרץ 2020, בג"ץ גער בוועדה והפציר בה להגיע להסכמה בין שני המשרדים. השופט גם מינה את שר האוצר, ישראל כ"ץ וסגן שר הבריאות דאז, יעקב ליצמן, לקבל החלטה על מחירי הקנאביס. ובנוסף, גם זימן מטופלים ותשאל אותם על מצבם.
הוועדה כבר היתה אמורה להתכנס בפברואר, ושני המשרדים היו אמורים להגיש עמדה ב-8.3, אך הם ביקשו דחייה בגלל שוועדת המחירים לא התכנסה. כאמור, מחירי הקנאביס קפצו בעקבות הרפורמה של משרד הבריאות. עד אז כל מטופל היה משלם סכום קבוע של 370 ש"ח, לא משנה איזו כמות של קנאביס צרך. העלות הוכפלה מאז מ-10 שקלים לגרם קנאביס ל- 20 שקלים. עתירת מטופלי הקנאביס הרפואי לביטול רפורמת הקנאביס של משרד הבריאות הוגשה לבג"ץ ב-31 במרץ 2019, יממה לפני כניסתה לתוקף.
גילעד ששון, מטופל קנאביס וותיק הולך להיות נוכח בהפגנה המתוכננת וגם בעצמו העיד בפני הוועדה. "וועדת המחירים עוסקת בנושא המחירים מאז שבג"ץ החל לדון בעתירה, בפעם הראשונה הוועדה קיבלה וראיינה מטופלים. גם אני ביניהם. אנחנו מחכים למוצא פיהם כי הם אמורים להכווין את בג"ץ, או החלטה שעל בסיסה יוכל לקבל החלטה. כבר לפני בג"ץ גער בוועדה כדי שעל מנת שתגיע להחלטה, יש צורך בהסכמה של בכירי משרד הבריאות והאוצר.
אנחנו מתכננים מחאה צנועה של מטופלים, שלצערם של שני המשרדים עדיין לא מתו. הרפורמה הזאת פגעה בעיקר במטופלים הקשים, כאלה שצורכים עשרות גרמים בחודש ומשלמים היום עלויות לא הגיוניות של אלפי שקלים, זה יכול הלגיע גם לסכום של 7000 ש"ח. מדובר בסיפור כלכלי מאוד גדול. של חברות שנסחרות במיליארדים ולא יכולות להצדיק את השווי לפני לגליזציה או עלייה משמעותית בכמות החולים".
מה ההערכה שלך? תתקבל החלטה?
" האנשים שמושכים בחוטים לא התחלפו, יש אינטרס שלא תתקבל החלטה".