לגליזציה של קנאביס הופכת לעניין נפוץ יותר ויותר בצפון-אמריקה. מדינות רבות בארצות הברית אישרו בשנים האחרונות שימוש חוקי בקנאביס לצרכי פנאי, וכך גם בקנדה. אבל לצד היתרונות המשמעותיים בהפיכת השימוש בצמח לעניין חוקי ולגיטימי לחלוטין, ישנם גם מספר חסרונות. ומי שסובלים מהחסרונות הללו אינם בהכרח האזרחים, כי אם חיות המחמד שלהם.
אחת המגמות הבולטות בעקבות מהלגליזציה היא צריכת מוצרי קנאביס אכילים. קנאביס בפני עצמו אינו מסוכן לבעלי חיים, ורבות מהשפעותיו הפיזיולוגיות בבעלי חיים דומות לאלו שבני אדם. עם זאת, מוצרי הקנאביס האכילים מותאמים במינונים למשקלם של בני אדם בוגרים. כלבים, שמשקלם קטן בהרבה, עשויים לחוות הרעלה במידה ויבלעו מוצרי קנאביס אכילים המיועדים לבני אדם, ובמיוחד אם מדובר במוצרים העשירים ב-THC (החומר הפסיכואקטיבי העיקרי בצמח הקנאביס).
דיווח מטריד של האגודה המאמריקאית למניעת התעללות בבעלי חיים מציג תמונה בעייתית למדי בדיוק בנושא הזה. מאז חלה הלגליזציה בקליפורניה, לפני חמש שנים, עלה מספר הדיווחים השנתי על הרעלת מריחואנה בכלבים ב-176%. בקולורדו, שם הפך הקנאביס חוקי כבר לפני תשע שנים, קפץ המספר בלא פחות מ-1000%. ברוב המקרים לא מדובר בהאכלה אקטיבית של חיית המחמד במוצר קנאביס אכיל, אלא פשוט בכלבים שלקחו לעצמם מוצר שלא נועד עבורם ולא נשמר במקום אליו אינם יכולים להגיע.
תופעות הלוואי של הרעלת קנאביס בכלבים עשויות לכלול חוסר שיווי משקל, ירידה בחום הגוף, האטה של קצב הלב ורגישות יתר לגירויים. גם חתולים עשויים לסבול מתופעות לוואי כתוצאה מחשיפה למריחואנה, ביניהן שינויי מצב רוח קיצוניים ומהירים בין אדישות מוחלטת לבין תוקפנות אגרסיבית.
הפיתרון לבעיה מצוי כמובן בהתנהגות אחראית מצד בעלי הכלבים. אין זה דבר חדש שכלבים עשויים לעתים לאכול כל מה שנקרה בדרכם. בדיוק כפי שיש לשמור חומרי הדברה, חומרי ניקוי רעילים ותרופות הרחק מהישג ידם של כלבים, כך גם יש להקפיד שאינם מוצאים גישה לקנאביס ולמוצריו. ועל אף שקיימות תרופות מבוססות קנאביס המיועדות לכלבים, בשום פנים ואופן אין לתת להם מוצר קנאביס המיועד לבני אדם.