ארגון CFAH העוסק בקנאביס ממגוון רחב של היבטים, ערך סקר מקיף על מנת להבין באיזו עיר צורכים הכי הרבה קנאביס ברחבי העולם. הנתונים נאספו מ-140 מטרופולינים גדולים ומרכזיים ברחבי העולם, ובאופן לא מפתיע בכלל – במקום הראשון נמצאת העיר ניו יורק, עם משקל מדהים של 62.3 טון קנאביס בשנה. זאת על אף שניו יורק מדורגת במקום גבוה מאוד בטבלת מחירי הקנאביס בארצות הברית, עם 12.5 דולר (כ-45 ש"ח) לגרם. מבחינת מחירים, רק וושינגטון (הבירה) וסיאטל מדורגות גבוה יותר מניו יורק מבין ערי ארצות הברית, כאשר בוושינגטון עומד המחיר הממוצע על 19.1 דולרים (70 ש"ח).
מבחינת נתוני שימוש מבין המטרופולינים הגדולים בעולם, ניו יורק נמצאת כאמור במקום הראשון, כאשר במקום השני מדורגת סידני, אוסטרליה – שם כלל אין לגליזציה של הצמח. במקום השלישי ברשימה ניצבת לוס אנג'לס, במקום הרביעי שיקגו, והעיר שסוגרת את החמישייה הראשונה היא רומא – גם שם כמובן השימוש בצמח לא חוקי – עם 21.9 טון קנאביס בכל שנה.
חשוב לשים לב שהמספרים המובאים במחקר הזה לא מתייחסים לכמות השימוש בקנאביס ביחס לגודל האוכלוסייה, אלא למספר הכולל. כלומר, הנתון לא מעיד על כמות הקנאביס שצרך כל אזרח בעיר זו או אחרת, אלא רק על משקל הקנאביס שנרכש בעיר בשנה נתונה. אין ספק שבניו יורק יש הרבה מאוד אנשים שמשתמשים בקנאביס, אבל אם הנתונים היו מוצגים ביחס ישיר לגודל האוכלוסייה, יתכן מאוד שערים רבות נוספות (ביניהן תל אביב) היו מוצאות את מקומן ברשימה.
יתרה מכך, בכל הנוגע למחירי הקנאביס בכל עיר ועיר קיים נתון מוזר אפילו יותר, וניכר ששיטת איסוף הנתונים הללו כלל לא מוסברת. ניתן להניח שהמספרים המופיעים בנוגע לארצות הברית הם נכונים, אבל שמה של העיר היחידה שמייצגת את ישראל ברשימה (כלומר, על פי הגדרת המחקר, את המטרופולין הגדול בישראל) הוא לא אחר מאשר ראשון לציון. בראשון לציון, כך על פי המחקר, מחירי הקנאביס החוקי הם מהיקרים בעולם, כאשר רק בשלוש ערים הקנאביס יקר יותר (טאלין, דבלין וטוקיו). גם כשמסתכלים על המחיר הנקוב – 21 דולר (76 ש"ח) לגרם, הנתון אינו מדויק לחלוטין. עלות של עשרה גרם קנאביס בשוק השחור נעה בין 450-600 ש"ח, כלומר בין 45-60 ש"ח לגרם (זה תלוי כמובן באיכות והחומר והמגדלים). בשוק הקנאביס הרפואי עלות של גרם נעה בין 10-30 ש"ח לגרם. כל זאת, כמובן, בהנחה שהנתונים לא מתייחסים בהכרח לראשון לציון, אלא נכונים דווקא לאזור תל אביב וגוש דן.
בשורה התחתונה, המחקר הזה מלמד אותנו שהלגליזציה בניו יורק כנראה מוכיחה את עצמה – ובעיקר נחוצה – כי הרבה מאוד ניו יורקרים פשוט אוהבים לצרוך קנאביס. דבר נוסף שהמחקר הזה מלמד אותנו, הוא לקרוא לעומק את הנתונים ולקחת בערבון מוגבל חלק מהמידע שמוצג לנו, גם אם הגרפיקה נהדרת.