מספר לא ידוע של חולי קורונה שכבר החלימו מהמחלה, סובלים משורה של תופעות לוואי, גם חודשים לאחר שנרפאו. המצב הרפואי הזה, המכונה בעולם הרפואה 'קוביד ארוך' (long COVID) מאופיין על ידי תסמינים קשים עד קלים, שמשבשים את איכות החיים. בסופו של דבר, עדיין שורר חוסר וודאות ומסתורין בכל הנוגע לנגיף. והתנהגותו, בטח ובטח כשמדובר בהשלכות הרחוקות של המחלה. המרכז לבקרת מחלות (CDC) קובע כי התגובה הגופנית הזאת עלולה לקרות גם לחולי קורונה, שלא חוו סימפטומים של המחלה.
מחקר אחד שבוצע באיטליה בשנת 2020 מצא כי מתוך 143 חולים שהחלימו מהקורונה, 87.4% דיווחו על תסמין אחד לפחות, ממנו סבלו. למעלה ממחצית (55%) דיווחו על שלושה תסמינים או יותר, חודשיים לאחר הופעת תסמיני המחלה.
התסמין השכיח ביותר עליו דיווחו מחלימים הוא עייפות, אחריו קוצר נשימה, כאבי מפרקים, כאבים בחזה. בהכללה, כמעו מחצית מהחולים דיווחו על החמרה באיכות החיים, גם חודשיים או שלושה לאחר מכן. יותר מכך, מסקירה מקיפה שפורסמה בינואר 2021 עולה כי כ-80% מהחולים פיתחו תסמין ארוך טווח אחד או יותר. בין הסימפטומים שדווחו היו עייפות, כאב ראש, קשיי ריכוז, נשירת שיער וקשיי נשימה.
אמנם טרם נעשה מחקר בקרב בני אדם, הנוגע לטיפול בתסמיני הקורונה באמצעות קנאביס רפואי, אך מחקרים רבים נעשו בנוגע לטיפול של קנאביס בכל אחד מהתסמינים המדוברים.
כאבי ראש
קנאביס משמש לטיפול בכאבי ראש ומיגרנות עוד מהמאה ה-19. חלק מהמחקרים הקליניים העלו כי הוא יעיל בטיפול בכאבים הללו, כולל מחקר שנערך בשנת 2016 ומצא כי כתוצאה משימשו יומיומי בקנאביס, תדירות המיגרנות ירדו מ-10.4 ל-4.5 פעמים בחודש.
כאבים
כאב כרוני הוא אחד המצבים הרפואיים הנפוצים ביותר בהם מטפל הקנאביס. מחקר מ-2016 מצא כי קנאביס רפואי שיפר את הכאב בקרב 176 חולים הסובלים מכאבים כרוניים. צריכת קנאביס גם הורידה משמעותית את צריכת האופיואידים. על פי מחקר שנעשה ב- 2019, כאב כרוני הוצג כמצב המשפר את מצבם של 97.5% מחולי הקנאביס הרפואי.
דיכאון וחרדה
על פי מחקר שפורסם באפריל, ישנה שכיחות של כ-33% לאבחון נוירולוגי או פסיכיאטרי בקרב חולי קורונה, שלרוב מופיע חצי שנה לאחר האבחנה. מחקר קודם שפורסם על ידי אותו גוף מחקרי בפברואר, עולה כי למבוגרים יש סיכון כפול ללקות בהפרעה פסיכיאטרית, כשהנפוצות שבהן הן חרדה ושינויים במצבי הרוח.
קנאביס רפואי משמש ברחבי העולם כתרופה לטיפול בדיכאון וחרדה ונמצא יעיל. מחקר שנערך בשנת 2018 מצא כי משתמשי קנאביס חוו ירידה של 50% בתסמיני הדיכאון. לנתון הזה יש צד נוסף,. מחקרים אחרים הראו כי שימוש כבד בקנאביס עלול להחמיר או להגביר את הסיכון לפתח הפרעות דיכאון. בצפון אמריקה, לדוגמא, החרדה הוגדרה כאחד מחמשת המצבים הרפואיים בהם מטופלים עשו שימוש בקנאביס.
הקורונה היתה עבור תעשיית הקנאביס בצפון אמריקה קו פרשת מים. מרפאות קנאביס הוגדרו כעסקים חיוניים. אולי זה חלק מההסבר לגידול ולשיאי מכירות קנאביס בשנת 2020. אמנם מוקדם להצביע מה גורם לתסמיני הקורונה להימשך גם חודשים ארוכים אחרי ההחלמה, אך ברור כי הטיפול בקנאביס מסייע להתמודד עם חלקם.