מתנגדים רבים למהפיכת הלגלזיציה בעולם משתמשים בטענה כי שימוש והתייחסות להשפעותיו של הקנאביס בסלחנות הן שגויות וכי הוא מהווה שער לסמים קשים יותר, בעיקר בקרב בני נוער וצעירים. מחקר חדש שנעשה דווקא במדינות בהן הותרה לגליזציה לשעות הפנאי, דווקא סותר את התיאוריה הזאת. המחקר שפורסם בגיליון מרץ של המגזין Journal of Substance Abuse Treatment בודק האם שימוש בקנאביס עלול להוביל להגברת הפרעת שימוש בחומרים שנחשבים 'קשים' יותר, דוגמת קוקאין, אופיואידים ומתאמפטמינים.
המחקר נערך בקרב שלוש קבוצות: מתבגרים (בני 12-17), מתבגרים 'זריזים' (18-20) ומתבגרים מאוחרים (21-24), שמתגוררים בקולורדו ווושינגטון, המדינות בהן קנאביס מותר גם לצרכי פנאי, בקולורדו כבר מ- 2012 ובוושינגטון, החל מ-2015.
"הדאגה לבריאות הציבור כתוצאה ממהפיכת הלגליזציה לצריכת קנאביס בשעות הפנאי נובעת מהחשש כי הוא עלול לשמש 'סם שער' עבור צעירים ולעודד שימוש בסמים אסורים. מחקר זה בודק האם קבלת הטיפול באותם חומרים עלתה בשנים שלאחר השינוי במדינה", כתבו מחברי המחקר, חוקרים מאוניברסיטאות טמפל וטנסי. "למיטב ידיעתנו, זה המחקר הראשון שבדק האם לגליזציה של מריחואנה לצרכי פנאי הביאה בארצות הברית הביאה לעלייה בטיפול בהתמכרויות מלבד קנאביס", הם תיארו בראיון לכלי תקשורת מקומיים.
החוקרים הגיע למסקנה כי הלגליזציה של שעות הפנאי לא היתה קשורה לעליה בקבלת טיפול להתמכרות בקרב מתבגרים וצעירים, בהשוואה לשיעורי השימוש באותם חומרים במדינות בהן לא התרחשה לגליזציה.