ניו יורק תהפוך בקרוב למקום בו כל אדם מעל לגיל 21 יוכל לרכוש קנאביס באופן חוקי, מחנות לגיטימית, ולצרוך אותו ללא חשש מפני המשטרה. במילים אחרות – לגליזציה. אבל מה לגבי מכירת מוצרי קנאביס במקומות שאינם חנויות מוגדרות בעלות רישיון (Dispensaries)?
לאחרונה עולה בארצות הברית הדיון בנוגע למכירת מנות המכילות קנאביס במסעדות, אולם עד כה הדבר כמעט ולא יצא אל הפועל באף מקום. בניו יורק, מרכז התרבות והתיירות של ארץ האפשרויות, עוסקים מסעדנים רבים בקדחתנות בנושא, ומנסים להוציא לפועל מהלך שיקנה להם אישור למכור אוכל שבושל עם קנאביס.
הניו יורק פוסט מדווח כי רשויות המדינה בניו יורק דנות בנושא של הענקת רישיונות מכירת קנאביס לא רק לחנויות ייעודיות, אלא גם לפיצריות ולמקומות הסעדה נוספים. "מוצרי קנאביס אכילים אינם נושא חדש", אומרת ליז קרוגר, סנטורית של המדינה ומהאנשים שניסחו את חוקי הקנאביס החדשים בניו יורק. עם זאת, היא טוענת כי נושא המסעדנות לא הובהר היטב בחוק וכי יש לנסח תקנות שיקבעו בדיוק מה מותר ומה אסור בהקשר זה.
עוד ב-Mako קנאביס:
>> ניו-יורק העניקה רישיונות ראשונים לגידול קנאביס
>> קמפיין הקנאביס החדש של ניו-יורק לעידוד צריכה נכונה ואחראית
>> לגליזציה: ניו יורק מתירה שימוש בקנאביס למבוגרים
במקביל, מסתבר שבעלי הפיצריות בניו יורק לא יושבים בחיבוק ידיים. חלקם כבר עובדים על יצירת שיתופי פעולה עם חברות שונות העוסקות בגידול קנאביס, במטרה להיות מוכנים ומזומנים לרגע בו החוק יאפשר להם להכין ולמכור פיצות המכילות את רכיבי הצמח. כמובן שעד שהתקנות לא תירשמנה ולא יוענקו רישיונות, לא ניתן יהיה למכור קנאביס בפיצריות או בכל סוג אחר של מסעדה.