לגליזציה של קנאביס לא מעלה את שיעורי ההתאבדות. זו המסקנה אליה הגיע קבוצת חוקרים אמריקאים, במחקר אורך רחב היקף שכלל את כל מקרי ההתאבדות הרשומים, בכל המדינות בארצות-הברית בשנים 1999-2019. מדובר בממצא המערער את טיעונם של מתנגדי לגליזציה רבים המייחסים לקנאביס פגיעה נפשית.
ככל שחולפות השנים, יותר ויותר מדינות בארה"ב מעבירות לגליזציה מלאה של קנאביס, וכמעט כולן כבר מאשרות שימוש רפואי בצמח. זה הדבר שאפשר לעורכי המחקר לאסוף מספיק נתונים על-מנת לבצע השוואה ראויה בין שיעורי ההתאבדות במדינות השונות טרם הלגליזציה לעומת המצב כפי שהיה אחריה. בנוסף, ניתנה להם האפשרות להשוות בין מדינות לגליזציה לבין מדינות בהן קנאביס עודו בלתי-חוקי בתקופה נתונה.
כמובן שמדובר בבדיקת קשר סטטיסטי בלבד, ושיעורם של מקרי ההתאבדות עשוי להיות מושפע מאי-אלו שינויים ואירועים שהתרחשו במשך השנים. עם זאת, מספר רב של מדינות בהן השימוש בקנאביס חוקי כבר מספר שנים מאפשר הסקה סטטיסטית אמינה למדי, כמו גם אחוזים גבוהים מאוד של צרכני קנאביס באוכלוסייה האמריקאית. הממצאים מצביעים על כך ששיעורי ההתאבדות במרבית האוכלוסייה לא השתנו בעקבות הלגליזציה, וזאת בניגוד למספר המשתמשים בקנאביס, שעלה מאז שינוי החוק.
אוכלוסייה אחת ששיעורי ההתאבדות בקרבה כן השתנו מאז הלגליזציה היא קבוצת הגילאים 40-49, אצלם נראית ירידה של למעלה מ-5% בשיעורי ההתאבדות. יתכן כי מדובר בקבוצת גיל שפחות הייתה חשופה לקנאביס טרם הלגליזציה לעומת גילאים צעירים יותר, וכי החשיפה המוגברת והלגיטימציה לשימוש בצמח הביאה להקלה בתסמיני דיכאון בקרבם. מדובר, כמובן, רק בסברה, ויתכן מאוד כי מדובר בקיומם של גורמים מתווכים נרחבים יותר.
בכל אופן, הנתונים חוזרים על עצמם בעקביות: בעבור רוב קבוצות האוכלוסייה, לגליזציה של קנאביס לא הביאה עמה שינויים בשיעורי ההתאבדות; בקרב אנשים בגילאי 40-49 – מאז הלגליזציה מספר האנשים השמים קץ לחייהם קטן.