קולורדו היא המדינה הראשונה בארה"ב שאישרה לגליזציה עוד ב- 2012 והתירה שימוש בקנאביס בקרב מבוגרים לצרכי פנאי. על פי מגזין forbes סך המכירות של קנאביס נאמד ב-10 מיליארד דולר. אין ספק שזה מעיד על הצלחה של תעשיית הקנאביס האמריקנית, אבל גם מודל של הכנסות ממיסים שזורמים לקופת המדינה.
מגיפת הקורונה אמנם פגעה כלכלית בתעשיות רבות, אך תעשיה אחת לא ניזוקה כלל, אלא דווקא עשתה קפיצת מדרגה. בשנת 2020 זינקו מכירות המריחואנה, אבל הנתון המפתיע הוא זה של שנת 2021 עם שיא חדש של מכירות קנאביס של 187.5 מיליון דולרים.
קולרדו גובה מס של 2.9 אחוזים ממכירות רפואיות ופנאי ומס בגובה 15 אחוזים במעבר בין המגדל למוכר. על פי החוק (תיקון 64) 40 מיליון הדולר הראשונים או 90% מהם מוקצים לטובת בניית בתי ספר, מבנים חינוכיים או שיפוץ מבנים קיימים. ההכנסות ממכירות הפנאי מועברות לקרן הכללית של המדינה.
מס המכירה לצריכת פנאי מועבר לקרן הכללית של המדינה, חלקו מועבר לקרן החינוך הממלכתית והיתר מועבר לקרן המזומנים של קנאביס. מאז 2012, 16.4% מקתציב זה מושקע ביוזמות חינוכיות.
ההכנסות ממיסים משמשים בעיקר לתחזוזקה ובניית בתי ספר, אך לא לצרכי פעילות בתי הספר או למשכורות המורים או ציוד בתי הספר.
המספרים מדברים ביעד עצמם וזו הסיבה שמדינות נוספות ברחבי העולם אחימצו את מודל קולורדו. גם בישראל יש כאלה שקוראים לאמץ אותו. התובע של קולורדו, ג'ורג בראושלר, תיאר את הקשיים שחוותה המדינה כשהפכה צריכת הקנאביס לחוקית, שכללו השפעה שלילית על בני הנוער כמו גם חיזוק ארגוני הפשיעה. "אני חושב שבדרך נכונה, לא כמונו, כן. זה צריך לכלול איסוף נתונים צמוד, צריכה להיות אכיפה נוקשה בנוגע למפרי החוק ואסור שתהיה פוליטיזציה, זה מה שדי הרס לנו את התהליך. ניסו להסתיר נתונים, ניסו להראות שהכל מצויין בתכנית הזאת כי ההוראות ללגליזציה באו מלמעלה. וזה לא טוב. אז בצורה נכונה כן, אפשר לעשות את זה וגם להרוויח מזה".