מבנה הקנאביס הגדול בעולם נחנך – ובקרוב יפתח את שעריו לקהל הרחב. המבנה המדובר הוא מלון העשוי מהמפ (קנבוס) – זן של צמח הקנאביס שאינו עשיר בכלל ברכיבים ה"ממסטלים" של הצמח, אבל יש בו הרבה מאוד תכונות נהדרות אחרות.
המפ יכול לשמש כחומר גלם מצוין למגוון רחב של תעשיות – מטקסטיל, חבלים ובדים ועד לנייר ולמוצרי דלק. למעשה, לפני שהשימוש בצמח הוצא כמעט לחלוטין מחוץ לחוק, הנרי פורד אפילו הציג לראווה את רכב ההמפ, המתנייע באמצעות דלק המופק גם הוא מהמפ – שהיווה בסיס לתעשייה ירוקה (תרתי משמע) שמעולם לא יצאה אל הפועל.
תחום נוסף שבו השימוש בהמפ היה נרחב בעבר, ותופס תאוצה מחודשת גם בשנים האחרונות, הוא הבנייה. שימוש בלבני בנייה הנקראים המפקריט, העשויים מערבוב של מים, סיד ושבבי המפ, הפך לנפוץ למדי והגיע אפילו לישראל. בדרום אפריקה, לעומת זאת, חושבים בגדול – ובקרוב ייפתחו שעריו של מה שמוצג כ"מבנה ההמפ הגדול בעולם".
מדובר בבית מלון בגובה 12 קומות, שהוקם בעיר היפהפייה קייפטאון וצפוי להיפתח בשבועות הקרובים. ההמפ עצמו הגיע בייבוא מבריטניה, כי גידול של הצמח בדרום אפריקה הוא אסור. עם זאת, תעשיית הבנייה בהמפ הופכת נפוצה יותר ויותר בדרום אפריקה, והנשיא סיריל רמפאוזה מקדם חקיקה שתאפשר ייצור המפ מקומי, שיוזיל את עלויות הבנייה ויהפוך אותה לנגישה אף יותר.
הבנייה עצמה בהמפ היא יקרה יותר בכ-20 אחוזים, אבל האיכויות שלו – כולל בנוגע לשמירה על איכות הסביבה, ובדגש על פליטת פחמן נמוכה יותר – הן חשובות לטווח הארוך. "ההמפ סופג פחמן", הסביר בושוף מולר, מנהל חברת הבנייה, בראיון ל-Voa News לפני כחודשיים, ובעודו טופח על קירות הבניין, הוסיף: "מה שאתם רואים כאן זה למעשה שק מלא בפחמן".
"המפקריט הוא חומר שמעניק בידוד תרמי מעולה, פי שניים מהבידוד שמעניק בטון", סיפר אדריאן דלקור, מומחה בבנייה בהמפקריט, בראיון ל-mako קנאביס לפני כשנה. "הוא מאזן את הלחות בתוך הבית וחוסך באנרגיה. יש לו גם בידוד אקוסטי והוא מפחית רעשים שמגיעים מחוץ לבית. השילוב של ההמפ יחד עם הסיד מסייע למנוע היווצרות של עובש ופטריות וכך מעניק אוויר נקי מאוד בתוך הבית. בנוסף, זהו חומר ידידותי לסביבה עם חתימה אקולוגית נמוכה. העמידות של ההמפקריט מאוד גבוהה והוא מחזיק לפי התקן 100 שנה. עבודת הבנייה עם ההמפקריט היא כמו עבודה עם חומרי בנייה רגילים. אפשר לבנות עם החומר מגוון רחב של בתים ללא הגבלה – מבתים כפריים ועד בתים מודרניים. זמן הבנייה עשוי להיות מהיר יותר מבנייה רגילה כי הבלוקים קלים יותר".