ביום ראשון הקרוב יחלו משחקי גביע העולם בכדורגל בקטאר. זו הפעם הראשונה בה הטורניר היוקרתי מתקיים במדינה מוסלמית, ובפרט במדינה בה קיימים חוקי דת נוקשים הנוגעים להיבטים רבים של חיי היומיום. שתיית אלכוהול, למשל, היא בעייתית מאוד בעבור המבקרים בקטאר, וניתן למצוא משקאות משכרים רק במקומות מאוד מסוימים ובמחירים מופרכים. לקראת המונדיאל הודיעו התאחדות הכדורגל העולמית (פיפ"א) וממשלת קטאר כי תתאפשר רכישת האלכוהול, אבל השתייה תוגבל למתחמי אוהדים ולשעות מוגדרות.
אבל מה לגבי קנאביס? השימוש בצמח עדיין נחשב לבלתי חוקי ברוב מדינות העולם, ומיותר לציין שקטאר ביניהן. צריכת קנאביס מכל סוג שהוא נחשבת בלתי חוקית במדינה הקטנטנה ועלולה להוביל לענישה כבדה. גם השימוש בקנאביס לצרכים רפואיים אסור בקטאר, ולכן גם מטופלי קנאביס הנושאים רישיון לא רשאים להכניס את הצמח אל המדינה. על פי עדויות המצויות ברשת, השוטרים בנמל התעופה של קטאר ובמעברי הגבול עלולים לבדוק ביסודיות יתרה את הנכנסים למדינה, גם אם רק עלה חשד כלשהו שהם עשויים לשאת בתרמילם כמות קטנה של קנאביס.
במהלך אירועים בסדר הגודל של גביע העולם, ניתן לראות לפעמים שינויים באופן בו מתנהלים דברים מסוימים במדינה. לרוב, אחת המטרות העיקריות של אירוח טורניר כמו גביע העולם בכדורגל היא שיפור התדמית של המדינה בקרב הציבור בעולם, והעלאת הערך התיירותי של ביקור בה, הן במהלך הטורניר הן לאחריו. לכן, מדינות רבות נוקטות בצעדים שינעימו את חווית הביקור במדינה ויעניקו לה חזות ידידותית יותר. הדבר מתבטא בשיפור תשתיות, הגברת נוכחות משטרתית באזורי סיכון ועוד. במונדיאל הקודם לפני ארבע שנים, הגדילו השלטונות הרוסים לעשות ואישרו הכנסת קנאביס למדינה בכפוף להצגת רישיון רפואי.
האפשרות כי הקטארים יקלו ראש בעבירות קנאביס זוטרות על מנת שלא לעורר זעם ציבורי ברחבי העולם במהלך הטורניר היא סבירה. מנגד, לא פורסמה כל הודעה רשמית על צעד שכזה, ולכן הסיכון הכרוך בהכנסת קנאביס לשטח המדינה הוא גדול במיוחד. הענישה על עבירות קנאביס בקטאר נעה בין קנסות כבדים לבין תקופות מאסר ממושכות, כתלות בחומרת העבירה. בין אם אתם נושאים דרכון ישראלי או זר, מאוד לא מומלץ להסתבך עם משטרת קטאר, ובטח שלא בשביל לעשן כמה שאכטות. אם אתם מתכננים להגיע לאמירות הקטנטנה שמארחת את פסטיבל הכדורגל הענק, הקפידו להימנע מהכנסת קנאביס אל שטחה. זה עלול לעלות לכם ביוקר.