חנויות מוצרי הקנאביס (Dispensaries) בארצות הברית נתונות לפשיעה ולמעשי שוד בשיעורים גבוהים יותר מאשר בתי עסק אחרים. כך מתברר מפרסום של Benzinga, שחושף כי במדינת וושינגטון בלבד נשדדו כ-100 חנויות קנאביס בשנת 2022, יותר מבכל שנה אחרת מאז אושרה לגליזציה במדינה לפני כעשור. למרבה הטרגדיה, שוד שהתבצע בחודש מרץ השנה בטקומה שבוושינגטון הסתיים ברצח של ג'ורדן בראון, אחד העובדים בחנות. את הרצח, אגב, ביצע נער בן 16.
האינסטינקט שלכם בוודאי מקשר בין המילים 'קנאביס' ו'פשיעה' ומביא למסקנה הבלתי נמנעת כי העיסוק בקנאביס מעורב בעולם הפשע בין כה וכה. לכן, לכאורה, אין זה מפתיע שעסקי הקנאביס מעורבים גם באירועים מפוקפקים כמו מעשי שוד למיניהם. אבל האמת שיש הסבר לוגי ופשוט יותר: שודדים נמשכים לקנאביס? אולי, אבל יש משהו שמושך אותם הרבה יותר: כסף - ובעיקר כסף מזומן. ופה בעצם טמונה הבעיה: חברות הקנאביס בארצות הברית לא מורשות להשתמש בכרטיסי אשראי, ורבות מהן נאלצות לסחור במזומן.
הסיבה לכך היא פשוטה: קנאביס אולי כבר חוקי במדינות רבות בארצות הברית (ליתר דיוק, חוקי לשימוש רפואי ב-39 מדינות ולשימוש פנאי ב-21 מתוכן), אבל ברמה הפדרלית הוא עדיין מוגדר כסם מסוכן ואסור לשימוש לחלוטין. זו הסיבה לכך שברוב המקרים אסור להגיע עם קנאביס לנמלי תעופה, וזו גם הסיבה לאיסור שמוטל על עסקי הקנאביס לסחור באמצעות כרטיסי אשראי. בנקים אמנם רשאים להחזיק בחשבונות של חנויות קנאביס, אבל שרותי אשראי אסור להם לנפק לאותן החנויות. כך נוצר מצב בו חברות קנאביס רבות מתבססות על שירותים חלופיים המציעים סחר בטוח, אולם חלקן נאלצות להסתפק במכירת מוצרים במזומן. לכן, בחנויות קנאביס רבות בארצות הברית יש, נוסף על כמויות גדולות מאוד של קנאביס, גם כמויות גדולות של כסף מזומן. ובהתחשב בעין העקומה בה חלק מאוכפי החוק עדיין מסתכלים על אותם העסקים, מדובר למעשה בהזמנה לביצוע פשע, שלמרבה הצער עבריינים רבים לא חוששים לנצל.