"הקסם חוזר", נכתב בראש העמוד באתר איוונטברייט. הפעם הקסם הוא מסיבה של ליין בשם High Sprung! ושל "סטודיו 420", קולקטיב מסיבות מטורונטו שחזר משנת החורף שלו ומציע אירועים כיפיים ברחבי העיר. הפעם זו מסיבת דיסקו סוערת שמארחת שלושה דיג'ייז, ומארגניה מבהירים שלא תוכלו לעמוד בשקט. ומי שחשב לעצור בבר לפני שהוא מדלג לרחבה, שיחשוב שום – המסיבות של היי ספראנג הן ללא אלכוהול, במטרה מובהקת לארח חוגגים שמעדיפים שאכטות על שוטים. קנאביס יהיה שם בשפע כמובן, אבל האורחים לחלוטין מוזמנים להביא את שלהם מהבית במקום לרכוש במקום. ככה זה במסיבות קנאביס – יש לצמח מקום של כבוד., ואף אחד מהמשתתפים לא מצופה חלילה לעשן חומר שהוא לא רגיל אליו.
בשנים האחרונות מסיבות הקנאביס הפכו לתפוח אדמה לוהט. יש קהל הולך וגדל של בליינים שהרבה יותר מעדיפים לעשן מאשר לשתות. חוקי הלגליזציה הם כמובן הדבר שאפשר לזה לקרות. בקנדה קנאביס הפך לחוקי בסוף 2018, ולאט לאט החלו לצוץ אירועים שבהם התמה המרכזית היא וויד. בין אם אירועים רגועים כמו ארוחות ערב גדולות המבוססות על קנאביס, או מסיבות ריקודים כמו זו שמארח קולקטיב הקנאביס – והעיקר שאף אחד לא ישתכר.
בקליפורניה, שם הפך הקנאביס לחוקי ב-2016, הוא חולל מהפכה בסצנת המסיבות, וחיבר בין משתמשים על רקע רפואי לכאלה שעושים את זה למטרות פנאי. ביחד עם תנועת ה-Wellness וה-Self Care שהחלו להתפוצץ ברשתות החברתיות, נוצר עידן חדש של מסיבות ידידותיות למעשנים. היום אפשר למצוא שם מבחר עצום של אירועים שמוגדרים "קנאביס פרינדלי", החל ממסיבות אולד סקול ועד ריטריטים של כמה ימים המפגישים בין מעריצי הצמח. שרי גבאי, מייסדת של סוכנות קריאייטיב המתמחה בקנאביס, יצרה ריטריט בן כמה ימים במאליבו, שם יוכלו המשתתפים לקחת חלק בסדנאות, סמינרים ושיעורי יוגה על קנאביס, בשילוב עם מסיבות בערבים, שבהן המשתתפים יכולים לצרוך מינים שונים של קנאביס ולהכיר אנשים כמוהם.
"קנאביס מחבר בין אנשים, והוא גם מחבר אנשים לעצמם", אומרת גבאי למגזין Miss Grass. "אני גם מאמינה שברגע שאנשים התחילו לצאת מהארון, לדבר על קנאביס ועל החיבה שלהם לצמח, הם גם יצרו סביבה ואווירה שבה הם יכולים להרגיש חופשיים לחלוק את החוויות שלהם עם אנשים אחרים מבלי שישפטו אותם". אשלי הייוורד, רקדנית ופרפורמרית מנסחת את זה בצורה טיפה פחות סאחית: "זה מרגיש פשוט נהדר שאת לא צריכה להסתיר את כמה שאת מסטולה", היא אמרה לגרדיאן.
"כשאנשים מעשנים קנאביס, הם לא שותים כל כך הרבה אלכוהול, וזה יוצר אווירה יותר בשליטה ומפוקסת, מאשר סתם קבוצה של אנשים שיכורים שמתרוצצים", אומרת אמילי אייזן, מייסדת חברת קייטרינג המבוססת על קנאביס. גם דורין סאליבן, מנכ"לית חברת משקאות מבוססי קנאביס, מציינת ש"כשאת מעשנת, את לא שותה כל כך הרבה, וזה נהדר. אפשר לבלות בצורה יותר צ'יל ועדיין להרגיש שאת במסיבה".
אין ספק שבמדינות שבהן הקנאביס לא חוקי, תרבות כזו לא הייתה יכולה לצמוח, ובטח שלא לשגשג. אבל קנאביס הפך לכל כך טרנדי שהוא מצליח להביס סטריאוטיפים בני עשרות שנים. אמהות שהיו מכונות Wine Moms ("אמהות יין") זוכות כעת לכינוי Weed Moms, חולים שהוגדרו על ידי הכאב שלהם מכונים "מטופלים בקנאביס רפואי", ומי שפעם כונו "מסטולים", פשוט מקבלים את הכינוי הנקי "צרכני קנאביס". וכל אותם אנשים שסבלו מהסטריאוטיפים בנוגע לעישון, זוכים להכלה והבנה במסיבות ואירועי קנאביס, כמו גם להשכלה בנוגע לדרכים בהן הצמח יכול לשפר להם את החיים. "זאת אחת הסיבות שבגללה אנחנו רואים שינוי, תזוזה מאלכוהול לקנאביס באירועים חברתיים", מסבירה גבאי, ומחדדת שהעובדה שאין למחרת הנגאובר היא לחלוטין בונוס.
אלכוהול הוא כמעט שם נרדף לחיי הלילה, ומאז ומתמיד הוא נחשב לכזה ברוב העולם. הוא ורסטילי – בין אם הוא מגיע בתור הפגת מתח של דייט ראשון, העצמה של ביטחון עצמי במסיבת קוקטייל או שחרור טוטאלי של עכבות במסיבות אל תוך הלילה. קנאביס עלול לעשות בדיוק את ההיפך – לעורר חרדה, להפוך סיטואציות למוזרות ולא נעימות ובמקרים קיצוניים לעורר פראנויה. לכן מארגני מסיבות וויד נאלצים לחשוב מחוץ לקופסה ולא להניח שאותן פעילויות שמתאימות לאלכוהול יתאימו גם להשפעה של קנאביס. "אלכוהול מעמעם את החושים, קנאביס מחדד אותם", אומרת ג'יין ווסט, מקימה ומנכ"לית של חברת מוצרי לייפסטייל לצרכני קנאביס. "לכן רוב אירועי הקנאביס יעבדו על החושים ויהיו עשירים בגירויים חושיים".אחד האירועים המוקדמים שהיא הפיקה היה קונצרט לצרכני קנאביס בשיתוף הסימפונית של קולורדו.
חברת Grassfed, המתמחה באירועים מבוססי קנאביס, מציעה שלל אירועים ללקוחותיה על טהרת הקנאביס. בין אם להביא למסיבה שלכם שולחן ווייד לכל דורש ועד הצבת דוכני מציאות מדומה במטרה "להעלות את ההיי של צרכני הקנאביס", כך על פי אתר החברה. "עם קנאביס, את צריכה ליצור משהו שהוא מעבר להתנסות", אומרת קריסטל באואר פלדמן, מייסדת חברה למסיבות קנאביס בפורטלנד, אורגון. "נדרשת רגישות יותר גבוהה לצרכים של אנשים, אני מחפשת ליצור את ה'מעל ומעבר' במסיבות שלי". באחת מהמסיבות שערכה, למשל, נכחו מזרקת שוקולד ענקית, לטובת הממנצ'זים, באנג מתפקד שעשוי מקרח, וגם כנרית שקיבלה את פני הנוכחים ביחד עם שלוש רקדניות שהתאפרו בסגנון של אדמה, אש ורוח. באחת הפינות יכלו הנוכחים לקבל מסאז' נעים, וכמובן שהיו מיני סוגים של קנאביס במיני סגנונות צריכה. בעלי תקציב צנוע יותר לא חייבים פסלי קרח ויכולים להתמקד בקנאביס, או להזמין משאית אוכל שתספק את הרעבים.
יש לסגנון המסיבות הזה עוד לאן להתפתח, בטח כשיש עוד כל כך הרבה מדינות שבהן הקנאביס לא חוקי. אבל ביחד עם ההייפ וכמות השחקניות בשוק, ייתכן שעסקי האלכוהול ירגישו מאוימים. הקנאביס נחשב לרענן יותר, לחדשני יותר וגם לתחום הרבה יותר נשי מאלכוהול. הרבה מאוד נשים מובילות את טרנד המסיבות ומקימות חברות בתחום. העולם החדש, אם תרצו. כמובן שאין מה להספיד את האלכוהול עדיין, אבל ייתכן שעם השנים, ועם המשך הלגליזציה, מעמדו יילך ויעומעם. על זה כבר יכולים להעיד הבעלים של חנויות האלכוהול באספן, קולורדו, לשם מגיעים בחורף עשרות אלפי אנשים לאתרי הסקי. באחד החורפים האחרונים הדיספנסריז (חנויות הקנאביס) באיזורי הסקי בעיר מכרו הרבה יותר וויד מאשר וויסקי.