הטרפנים הם רכיבים בקנאביס, שמצויים גם במאות צמחים אחרים. רק בקנאביס יש למעלה מ-100 טרפנים. למעשה, הם אחראים לרבים מהתכונות של ה-THC (רכיב הקנאביס בעל השפעה פסיכואקטיבית). כמו גם לצבע האדום בעגניות ולירוק העז של עץ האורן. זו הסיבה ששילוב של מאכלים שיש בהם טרפנים משפיעה ומחזקת את השפעת הקנאביס. הנה כמה מהמזונות הללו.

קארי

אכילת קארי, במיוחד כזה שמבושל עם חלב קוקוס, הוא אחד המאכלים שמומלץ לאכול לפני צריכת קנאביס. המנה הזו עשירה בצמחי תיבול ובתבלינים שמשפיעה על הטרפנים. אסטרגול, טרפן שמצוי בבזיליקום ובנענע, מואבם שמצוי בלמון גראס ולימונן בליים. השילוב הזה של כימיקלים מחזק את השפעת הקנאביס, עד פי 2. 

בירה

לא רק שהאלכוהול מחזק את השפעת ה-THC, גם בירה מכילה טרפנים רבים, בהם לימונן ופינן. בעקבות השפעתם אתם עשויים להרכיש פחות חרדים ועצורים. הנה הסבר למה בירה וקנאביס הם שילוב שהולך טוב במסיבות כבר עידנים. 

SUB בלנד (צילום: יח"צ חו"ל)
SUB, מכשיר מזיגת בירה ביתי | צילום: יח"צ חו"ל

קפה

קפה וקנאביס נחשבים לשילוב שמשפר ביצועים. בקפה מצוי הטרפן קפסטול. השילוב ביניהם לא רק מחזק את ההשפעה של הקנאביס, אלא יוצר חדות וריכוז גבוה. 

נספרסו - אווירת קפה (צילום: Nespresso)
נספרסו - אווירת קפה | צילום: Nespresso


מנגו

במנגו מצוי הטרפן מיקרן, שגם מצוי בקנאביס ולמעשה האחוז שלו בצמח קובע האם זן זו סאטיבה או אינדיקה. יש לו רשימה של יתרונות בריאותיים ובשילוב עם קנאביס, הוא ימסייע בהפגת כאב וגם ביצירת תחושת אופוריה חזקה. 

מנגו  (צילום:  Valentyn Volkov | shuttersrock)
צילום: Valentyn Volkov | shuttersrock
יותר.