קנבוס (המפ) הוא שם נפוץ למגוון זנים לא פסיכואקטיבים של קנאביס סאטיבה המגודלים שלא למטרות הפקת הסם. הקנבוס נחשב לגידול חקלאי שדרישותיו מינימליות. הוא צורך מעט מים, אפשר לגדלו כמעט בכל אקלים והוא בדרך כלל אינו מצריך שימוש בחומרי הדברה. יש לו שימושים רבים כולל חלופות טקסטיל, סיבים, עץ, פלסטיק ודלק. בין השאר, החוקה של ארצות הברית הודפסה על נייר קנבוס, והנרי פורד בנה מכונית מסיבי הקנבוס שהייתה מונעת על ידי שמן קנבוס.
במהלך העשורים האחרונים מיתגו את ההמפ כסם והתעלמו משורה ארוכה של יתרונות בריאותיים, תזונתיים ותעשייתיים שהוא טומן בחובו, אך בשנים האחרונות הוא זכה לעדנה מחודשת בזכות היותו "מזון על", בעל ערכים תזונתיים ייחודיים.
יתרונותיו של ההמפ
המפ מיוצר כשמן וכזרעים. זרעי המפ הם מקור מעולה לחלבון צמחוני מאוזן הכולל את כל חומצות האמינו. הוא נחשב לאחד המקורות הצמחוניים הטובים ביותר של חלבון, קל לעיכול ולהטמעה, עשיר בסיבים, בכלורופיל, בוויטמינים, באומגה 3 ובחומצות שומן חיוניות. הוא ניחן בטעם אגוזי וניתן לשלב אותו במזון. בעולם המערבי משתמשים בתוצרים של זרעי המפ, זרעים מקולפים, חלב מהזרעים ואבקת חלבון טבעית. בישראל מותר בשלב זה לצרוך רק את השמן המופק מהזרעים.
החלבון הזמין בזרעי המפ נחשב לחלבון הכי עשיר בטבע והכי מאוזן. הוא עשיר יותר מעוף, מבשר דגים, ממוצרי חלב ואף מזרעים ואגוזים. בעקבות צריכה יומיומית של כף או שתיים של זרעי המפ נרגיש שיפור משמעותי ונזכה להשפעה חיובית על בריאות הלב וכלי הדם, תמיכה במערכת החיסון, חידוש והמרצה של שכבת ההגנה של העור, סיוע בהתאוששות ובניית שרירים אחרי פעילות ספורטיבית, סיוע במצבים של דלקת מפרקים שגרונית, סיוע במצבים של מחלות עור דלקתיות כמו: אקזמה ודרמטיטיס, הקלה במצבים של עצירות, שיפור הזיכרון ויכולת הלמידה, וסיוע במקרים של דלקות אוזניים, דלקות גרון וסינוסיטיס.
חברות הקוסמטיקה גילו גם הן את יתרונות ההמפ בשנים האחרונות בזכות היחס בין אומגה 6 לאומגה 3 המסייע לטיפול במחלות עור שונות. מחקר שנעשה בשנת 2013 ופורסם בירחון הבריטי לרוקחות, מראה בדיוק כיצד מסייע ה-CBD הקיים בצמחי המפ במניעת מחלות עור קשות כגון פסוריאזיס.
הכותבת היא נטורופתית ובעלת רשת חנויות מאיה "בוטיקטבע" המתמחה בתזונה