ההחלטה לצרוך קנאביס באידוי, בעזרת שימוש במכשיר וופורייזר, היא החלטה שקל לקבל בהשוואה לאלטרנטיבות המצומצמות שקיימות בשוק. זאת כיוון שאידוי נחשב לאפקטיבי יותר בטווח הקצר. לעומת צריכת שמן אוראלית, ומזיק בריאותית פחות לעומת עישון. אבל כאן רק מתחילה הדרך להחלטה הקשה באמת: איזה וופורייזר כדאי לקנות? כדי שתוכלו ליהנות מרכישה מושכלת של מכשיר אידוי שמתאים בדיוק לצרכים שלכם, הנה כמה דברים שכדאי לכם לחשוב עליהם לפני שאתם עושים את הבחירה
1. מה מתאים יותר להרגלי הצריכה שלכם?
ההחלטה הראשונה שהנה בעלת המשקל המשמעותי ביותר בנוגע לסוג מכשיר האידוי שאתם עומדים לרכוש, צריכה להתקבל בהתבסס על הרגלי הצריכה שלכם. בין היתר, נשאלת השאלה האם השימוש בקנאביס נעשה באופן קבוע ולטווח הארוך עקב סיבות רפואיות, או שמדובר בשימוש קז'ואלי של משתמש מצוי שרמת האינטנסיביות שלו יכולה להשתנות עם כל יום שחולף?
וופורייזר שולחני: גדול וכבד, כיוון שהוא מיועד לשימוש אינטנסיבי וארוך טווח על השולחן בבית, ומחייב חיבור קבוע לשקע חשמלי.
וופורייזר נייד: קטן, נייד, מבוסס על סוללה נטענת ומיועד לשימוש בהיקף מצומצם יותר, המתבצע ברובו מחוץ לבית.
בהתבסס על סביבת המחיה והעבודה שאתם נמצאים בה רוב הזמן ובהתאם להרגלי השימוש שלכם בקנאביס, תוכלו לבחור איזו מבין שתי קטגוריות השימוש מתאימה יותר לתיאור הצרכים שלכם.
2. מחיר הוופורייזר - האם שווה לקחת סיכון?
וופורייזרים ממותגים: מחירם של וופורייזרים ממותגים מערביים שונים עשוי להיות גבוה למדי. בין אם מדובר במותגים אירופאים כמו אלו של חברת 'Storz & Bickel' המפורסמים באיכותם, או מותגים אמריקאיים כמו 'Gpen' המפורסמים בזכות הקשר שלהם לסלבס כמו סנופ דוג, המחיר יהיה יקר משמעותית בהשוואה למכשירי אידוי רבים שניתן לרכוש דרך אתרים כמו 'עלי אקספרס' ואפילו דרך מוכרים רבים באמאזון.
וופורייזרים זולים יותר: אותם מכשירים אידוי, הנמכרים תחת שמות ומותגים רבים שכל אחד מוכר פחות ממשנהו ונושא עוד פחות אחריות על טיב איכותם, עלולים כמובן להתברר כאכזבה, אך פעמים רבות מדובר במכשירים לא רעים בכלל שעשויים להוות פתרון משתלם יותר בתמונה הגדולה עבור מי שאינו עושה במכשיר שימוש קבוע מסביב לשעון. לכן, אם מחירו של מכשיר האידוי הוא גורם משמעותי עבורכם, גם במקרה של מכשיר שולחני וגם במקרה של מכשיר נייד, כדאי לכם לבדוק ביקורות גולשים הנוגעות למכשירים מסוג זה. אולי תמצאו בין אלפי המתחרים השונים אופציה ראויה שלא תדרוש מכם למכור את הארנק שלכם כדי לממן אותה.
3. תפרחת או שמן – מהו סוג הוופורייזר שמתאים לטיפול שלכם?
מטופלי קנאביס רפואי יכולים לקבל את האספקה החודשית לטיפול שלהם בשתי תצורות עיקריות: תפרחת (שלמה או גרוסה) ושמן קנאביס. שתי התצורות מתאימות לצריכה בעזרת וופורייזר. באופן תיאורטי, בעזרת כמה מודיפיקציות קלות ניתן לעשות שימוש באותו המכשיר לצורך אידוי של שני סוגי המוצרים. עם זאת, מדובר בשילוב נדיר שלא קל למצוא בשוק, המחולק למכשירים המיועדים לאידוי תפרחת ולמכשירים המיועדים לאידוי שמן.
וופורייזרים לאידוי תפרחת: היתרון העיקרי שלהם טמון במחירם הזול יותר, ובנטייה שלהם להפיק סילון סמיך יותר המכיל כמות גדולה יותר של אדים, בעיקר בקטגוריית המחיר הנמוכה.
וופורייזרים לאידוי שמן: מכשירים לאידוי שמן אמנם יקרים יותר אך נוטים להיות איכותיים יותר ולכן מחזיקים בדרך כלל לאורך פרק זמן ממושך יותר של שימוש.
לצד הבדלים מינוריים יחסית אלו, מה שבאמת מכריע בשאלה זו היא ההעדפה האישית של המטופל, או לחלופין הוראת הרופא המטפל שיקבע את תצורת השימוש הרצויה.
4. המאפיין שאסור להתפשר עליו: בקרת טמפרטורה מדויקת בטווח רחב
מכשירי אידוי שונים עשויים להכיל סוגים שונים של מאפיינים אותם ניתן להגדיר תחת ההגדרה הרחבה של "רעש וצלצולים" שנועדו לקדם מכירות. אבל עבור מי שמחפש איכות ועקביות בתוצאה המופקת ממכשיר האידוי, המאפיין החשוב ביותר שאסור בתכלית האיסור להתפשר עליו הוא מערכת ייעודית ואיכותית של בקרת טמפרטורת האידוי, המאפשרת לבצע את תהליך האידוי בטווח טמפרטורה רחב ככל הניתן החל מטווח תחתון של כ-170 מעלות צלסיוס ועד לטווח עליון של כ-220 מעלות צלסיוס. כך מתאפשר למשתמש לשלוט בצורה הטובה ביותר בתוצאות האידוי ובחומרים המופקים במהלכו.
וופורייזר זול יותר יכלול בדרך כלל רק מערכת המאפשרת לבחור באחד מבין 2-3 מצבים מוגדרים מראש של טמפרטורות, וגרוע מכך – ישנם מכשירים המכילים רק פוטנציומטר בסיסי וחוגה שאפשר לסובב מכיוון "OFF" לכיוון "ON", ללא יכולת לשלוט בטמפרטורה בה מתבצע האידוי או אפילו לדעת באיזו טמפרטורה מדובר בכלל. מכל המכשירים הללו יש להימנע כליל, כיוון שישנם לא מעט מכשירים המאפשרים אידוי בכל טמפרטורה מדויקת שתבחרו בטווח המדובר, ורק אלו המכשירים ששווים את הכסף שלכם.