לחברי מערכת BLEND יש שתי אובססיות עיקריות: הראשונה ליעילות, והשנייה לטמפרטורה נכונה של השתייה שלנו. אז מה קורה כששתי האובססיות האלה משתלבות להן יחד? ובכן - אין מאושרים מאיתנו. בשבוע שעבר כבר הסברנו לכם על החשיבות של טמפרטורת ההגשה בכל הקשור ליינות אדומים, והנה הרשת מפתיעה אותנו שוב עם טריק מעניין בכל הקשור לקירור שמפניה - אולי המשקה שהכי מזוהה עם חגיגות פתיחת השנה החדשה.

בין שלל תוכניות הבישול אותן מגישה הסופרת ומגישת הטלוויזיה אינה גארטן בטלוויזיה האמריקאית, היא גם מחזיקה בחשבון אינסטגרם די פעיל בו היא חולקת טיפים מנסיונה העשיר. אגב, חלק מהטיפים שלה נראים לפעמים כל כך פשוטים שאנחנו באמת לא מבינים איך לא חשבנו על זה קודם. אז מה עכשיו? בואו נגיד שרגע לפני חגיגות סוף השנה האזרחית גראטן שיתפה בטיפ אחד, אולי הטיפ הכי חשוב ליום האחרון של 2018.

View this post on Instagram

A post shared by Ina Garten (@inagarten) on

כמו ששמתם לב, הטריק כאן למעלה לקירור השמפניה הוא די פשוט אבל עושה את העבודה: ממלאים חצי מדלי ההגשה בקרח וחצי במי ברז. מה ההבדל בין השיטה הזו לדלי שבתוכו יש רק קרח? מתברר כי אם הבקבוק ינוח בדלי עם קרח בלבד כיסי אוויר יעכבו  את תהליך הקירור. בשיטת החצי/חצי המים תופסים את מקום הכיסים ומזרזים את כל תהליך הקירור.

גארטן, אגב, היא לא האישה היחידה שתרמה והוסיפה לחווית שתיית השמפניה של כולנו; לפני למעלה מ-200 שנה, ניקול ("האלמנה") בארב פונסרדין ירשה מפעל לייצור שמפניה בימים בהם המשקה המבעבע לא היה כזה צלול וטעים כמו שאנחנו מכירים אותו היום. פונסרדין, מי שלקחה על עצמה את ניהול היקב שהיה בבעלות בעלה שנפטר, נחשבת לזו שמציאה את השיטה להצללת יינות מבעבעים שנהוגה עד היום; תליית הבקבוקים בשיפוע ככה יהיה יותר קל להוציא את השמרים שנשארו בפנים. ועכשיו, עם המידע החשוב הזה, הגיע הזמן שתכניסו את בקבוקי השמפניה לקירור כי הספירה לאחור לקראת 2019 כבר החלה. שנה אזרחית טובה!

 _OBJ