אוהבים יינות אבל מילים כמו סובניון בלאן ושרדונה גורמים לכם לנוע באי נוחות? אתם לא לבד. ״לא מתעוררים בוקר אחד ומתחילים לחבב זנים כמו high-altitude, region II climate, tannic Petit Verdot - לפחות לי אישית זה לא קרה״, אומרת הייננית ברניי רויאל למגזין הגברים GQ. ״אל תתביישו להודות שאתם חדשים בעולם הזה״. אוהבים יינות אבל מילים כמו סובניון בלאן ושרדונה גורמים לכם לנוע באי נוחות? אתם לא לבד. ״לא מתעוררים בוקר אחד ומתחילים לחבב זנים כמו high-altitude, region II climate, tannic Petit Verdot - לפחות לי אישית זה לא קרה״, אומרת הייננית ברניי רויאל למגזין הגברים GQ. ״אל תתביישו להודות שאתם חדשים בעולם הזה״.
כדאי לכם להקשיב לרויאל, מי שמנהלת את היקב המוערך Monte Rosso בסונומה וואלי, קליפורניה. כן, עם גידולים אשר נפרשים על שטח של יותר מ-250 דונמים, מונטה רוסו הוא אחד היקבים ההיסטוריים ביותר בקליפורניה - מדינת היין של אמריקה ואחד ממקורות הגידול הנחשבים ביותר בעולם. ברניי רויאל דיברה עם המגזין כדי לעזור לכל מי שכמותה, התחיל את המסלול ב״ארץ היינות״ עם הרבה אמביציה ומעט מאוד ידע.
ברניי נכנסה לתחום רק לאחר שקיבלה מלגת לימודים מלאה, אותה הצליחה לנצל במהירות ולהפוך לאחת היינניות הצעירות והמבטיחות באמריקה. הרקע הלא שיגרתי שלה גרם למלגת ״Women of the Vine & Spirits״, לבחור בה כפרזנטורית לסדרת סרטונים בשם ״הנשים שמאחורי היין״, סרטונים בהם היא מעניקה טיפים חכמים ופשוטים לבחירת יין טוב, גם אם אתם - כמונו - לא יודעים להבדיל בין מלבק ומורבדרה.
העצה הראשונה של רויאל היא להיפטר מהבושה. הגעתם לחנות היינות, מולכם קירות מלאים מותגים בעלי שם ושנות ייצור משתנות. אבל איך כל זה יעזור לכם לבחור ביין שבאמת תאהבו? זה פשוט, תיעזרו באחד מעובדי החנות ותגידו להם בדיוק מה אתם אוהבים. לא, אתם לא צריכים להשתמש במונחים מקצועיים בצרפתית, מספיק לומר: ״אנחנו מעדיפים יין יותר פירותי או יותר חמצמץ״, עובד מיומן ידע להפנות אתכם ליין המדויק עבורכם. מזהים על אחד המדפים יין שאהבתם בעבר? מצוין, הראו אותו לעובד ותגידו לו שאתם מחפשים משהו בסגנון הזה. רויאל ממליצה להרחיב את פלטת הטעמים בהדרגה ולא לרצות לעבור בין זנים במהירות רבה מדי.
סיטואציה מורכבת קצת יותר היא כאשר התבקשתם להביא יין לארוחת ערב או מפגש חברתי. לרוב כאשר אין לכם מושג קלוש מה הולך להיות בתפריט (ע״ע דג או בשר?). שוב, אין שום סיבה להילחץ. ״הביאו אתכם יין שנהניתם ממנו בעבר״, מסבירה רויאל. ״ליין טוב יש את הכוח לחבר בין אנשים, וארוחת ערב היא זמן אידאלי ליהנות״. אם אתם בכל זאת פרפקציוניסטים ומאוד חשוב לכם לא לטעות, רויאל ממליצה על פינו נואר: ״יין שהולך טוב עם רוב סוגי האוכל, טעמו נעים לחיכם של רוב האנשים ומאוזן מאוד״.
לסיום, ברניי רויאל עוזרת לכם להתמודד עם הרגע המפחיד מכולם - מה לעשות כאשר התיישבתם במסעדה עם תפריט יינות מהודר והמלצר שואל אתכם באיזה תרצו לבחור? למסעדות מסוג זה, גם בישראל, לרוב יש סומלייה - אל תחששו להשתמש בו, ספרו לסומלייה (או למלצר היינות) איזו מנה תרצו להזמין ולקבל המלצה על יין שהכי יתאים לארוחה שלכם. בנוסף, חשוב להציץ עוד קודם בתפריט היינות של המסעדה באתר כך שתדעו את טווח המחירים במקום, ותוכלו להחליט באופן שקול האם שווה לקנות את בקבוק היין במקום או להביא בקבוק מהבית ולשלם דמי חליצה. אז מה למדנו היום? בחירת יין היא תהליך הרבה יותר פשוט ממה שהרוב חושבים. רק אל תתביישו לשאול את השאלות הנכונות.