בשנים האחרונות ענף האלכוהול משתנה כל הזמן- מצד אחד אנשים לומדים ומעמיקים כמה שיותר במשקאות ובמרכיבים שלהם, ומצד שני ברחבי העולם אנשים מחפשים לצרוך משקאות ללא אלכוהול. כפי שפורסם ב-"FoodBev Media", מגזין שמתעסק בעיקר בטרנדים ומגמות בתחום האוכל והמשקאות, בין השנים 2019 ל-2027, משקאות מסוג יין ללא אלכוהול ייהנו מצמיחה של 7% בכל שנה.
למרות שאירופה היוותה למעלה מ-40% מכלל הביקוש לשוק יין לא אלכוהולי בשנת 2018, ארצות הברית היא השוק שצריך לשים לב מכיוון שבמהלך 8 השנים האחרונות צמח ב-8%. על פי "Fact.MR", גוף שעוסק במחקרי שוק, צריכת יין לא אלכוהולי הופכת לאחת המגמות העיקריות שמעצבות כיום את ענף המשקאות העולמי.
"בעשור האחרון נתח השוק של יין לא אלכוהולי גדל באופן משמעותי, עם העדפה משמעותית למשקאות מהסוג", שיתף את "The Drink Business" אנליסט מ-Fact.MR. "המגמה שהולכת וגוברת למודעות בריאותית מיצבה את היין לא האלכוהול כאחד מהמוצרים המבוקשים בענף".
כנראה שהטרנד הזה לא הולך לשום מקום, אז כדאי לכם לאמץ אותו כבר מעכשיו, בשביל שתהיו מוכנים כמו שצריך ברגע האמת - כשכל החברים ישבו בבר ויתלבטו מה להזמין, אתם כבר תהיו בכוס השניה.