#trendhunter - Condiment-Inspired Liqueurs https://t.co/B24Wu7IXGN #Lifestyle pic.twitter.com/rX8e1ncV22
כשזה מגיע לאלכוהול, לכל מדינה יש את המנהגים השונים והתרבות שלה. באוסטרליה למשל, הם לא רק שותים את הבירות שלהם - אלא גם אוכלים אותן. ממש ככה. מה זה אומר? מכירים את וג'ימייט? הממרח האוסטרלי החמוץ-מריר הזה שעשוי משאריות של בירה ושמרים? מתברר שהאוסטרלים מתים על זה - וכן, זה נורא בדיוק כמו שזה נשמע.
כעת מתברר שהממרח האהוב כל כך על האוסטרלים (והשנוא באותה המידה על ידי שאר העולם) חוזר חזרה לצורתו הנוזלית אחרי שמזקקת ג'ין מקומית הרימה את הכפפה והצליחה לייצר מהשאריות - מהן בדרך כלל מכינים את הממרח בעל המראה המוזר - משקה הזוי בשם "ArchieMite".
כמו הממרח, גם הליקר עצמו מורכב משאריות של בירה ושמרים טבעיים, ובנוסף, לתערובת שממנה זיקקו את המשקה המוזר להפליא הזה, הוסיפו גם 24 קילו חמאה ו-13 קילו בצק מחמצת (!). עכשיו למה להם לעשות דבר כזה אתם שואלים? מתברר שהמזקקים רצו להעניק תחושה של "טוסט עם חמאה" למשקה (זאת כיוון שהווג'ימייט נחשב לארוחת בוקר קלאסית ומקובלת באוסטרליה).
יוצר הליקר דייב וויטרס הודה בעצמו שהמשקה "די מוזר, אבל עם זאת מעניין", וכשניסה להסביר את טעמו של הארצ'ימייט, הוא טען ש"אי אפשר להסביר את הטעם. זה כמו שתנסה לתאר את הצבע הכחול". טוב, אנחנו האחרונים שנשפוט את האוסטרלים, אבל נודה שאנחנו מקווים שאף חברה בארץ לא תנסה להוציא משקה סגנון הזה רק עם חומוס.