האם ייתכן שטקילה באמת יכולה לעזור לכם לרדת במשקל? ובכן, מתברר שזה לא כזה פשוט. דיווחים בחו"ל שמגיעים אחרי מחקר שהתפרסם בשנת 2014 מעידים שאכם קיים קשר כלשהו בין המשקה הפופולרי לירידה במשקל.
הטקילה, כידוע, מיוצרת מצמח האגבה שמכיל בתוכו סוכר טבעי בשם אגבין (Agavin). הסוכר הרגיל, זה שנמצא ברוב המאכלים, מעלה כידוע את רמות הסוכר בגוף, וכאשר אנחנו צורכים יותר מדי סוכר, רמת הסיכון שלנו לחלות בשלל מחלות (כמו סכרת מסוג 2) עולה באופן הגיוני. הסוכר הטבעי שבאגבה לעומת זאת כלל לא מתעכל בגוף האדם - וכך לא מעלה את רמות הסוכר.
כאמור, זו לא הפעם הראשונה בה טקילה מוזכרת בנושאי דיאטה, ועוד מתברר כי היא בין המשקאות האלכוהוליים היחידים שניתן לצרוך בדיאטת הקיטו שכבשה את העולם בשנים האחרונות. לאחר מחקר מקיף שנעשה בתחום התגלה כי טקילה יכולה להוריד את רמת הכולסטרול הרע בגוף ולהעלות את רמת הכולסטרול הטוב.
המחקר האחרון בנושא נערך על עכברים - אבל לא בעזרת טקילה, אלא בעזרת צורתו הטהורה של האגבין. זמן לא רב אחרי שצרכו אותו, החוקרים שמו לב שרמות הסוכר בגוף העכברים ירדו משמעותית, כמו גם צריכת המזון שלהם. אבל רגע לפני שאתם יוצאים במחולות, נספר שג'ני פרידמן, התזונאית שליוותה את אותו מחקר, הרגיעה במעט את צהלות השמחה.
"אני חושבת שהממצאים על הקשר שבין ירידה במשקל לאגבין הם מרתקים - אבל בואו נכנס לפרופורציה", שיתפה פרידמן. "אגבין וטקילה הם מוצרים די שונים - וכך גם בני אדם ועכברים. לא כדאי שנקפוץ ישר למסקנה שטקילה באמת יכולה לעזור לכם לרדת במשקל בגלל מחקר שנעשה על עכברים ובעזרת הסוכר הטבעי בצורה הטהורה שלו". אז התזונאית האמריקאית עוד לא מאשרת את התאוריה המשמחת - ואנחנו נצטרך לחכות למחקר הבא שידבר ספציפית על טקילה. עד אז, אנחנו בבר.