תהליך יישון של אלכוהול לרוב מתרחש בחביות עץ, לפעמים זה עץ רגיל ולפעמים עץ פירותי, אבל כולנו מסכימים שזה קורה בחבית עתיקה. מתברר שלסינים יש שיטה משלהם - יישון אלכוהול בתוך עצי במבוק חיים. עוד לא ברור אם זה סתם טריק שנועד בשביל למשוך תיירים או משקה שבאמת מתיישן בצורה משובחת בתוך העץ, אבל מה שבטוח זה די מרשים.
אז איך זה קורה? המגדלים מזריקים יין אורז (Rice wine) בלחץ לאזורים ריקים בתוך הבמבוק, ונותנים לו להתיישן במשך כמה חודשים עד שנה. בזמן הזה, הפלבון, התמצית הטבעית של הבמבוק, משתחררת ומתערבבת ביחד עם המשקה. זה משדרג את המשקה ומוסיף לו ארומה טהורה ונעימה (שבנוסף מסלקת רעלים). כתוצאה מהתהליך, אחוז האלכוהול שבמשקה יורד מכיוון שהצמח סופג אותו אליו.
זהו לא רק המשקה שמשך את תשומת לב התיירים והלקוחות המקומיים, אלא גם התהליך עצמו. לאחר ההזמנה הלקוחות יכול להצטרף ולראות את העובדים דופקים על עצי הבמבוק השונים בחיפוש אחר אחד שמלא במשקה האלכוהולי. לאחר שנמצא, המגדלים קודחים חור בעץ שדרכו נמזג המשקה ישר לכוס.
המשקה עוד לא הגיע לשיא שלו. כי על פי הדיווחים, מפיקים בינתיים רק כמה עשרות אלפי ליטרים שלו בשנה. יחסית לכמות התושבים והתיירים בסין זוהי אכן כמות קטנה מאוד. ההערכות הן שמספרים יעלו ויטפסו למעלה ככל שהדרישה תעלה. יופי אמא אדמה, לחייך!