מזקקות מסורתיות, כרמים יפהפיים, סצנת קוקטיילים תוססת ותרבות בירה שלמה: אנשים אוהבים לשתות בכל רחבי העולם, ולכל אזור יש את הייחוד שלו. מצד שני, אם אתם באמת רוצים לבחור יעד לטיסה ולא רק להסתכל על תמונות באינסטגרם, המבחר יכול להיות מבלבל. לכן מגזין VinePair פנה ל-10 מומחי יין, כדי לקבל מכל אחד ואחת המלצה על יעד אחד שכל חובב/ת אלכוהול חייבים לבקר בו. אלו ההמלצות שלהם:
ריימס, צרפת
״אני מעריץ גדול של יין נתזים והייתי שמח לבקר בבתי השמפניה הקלאסיים שם. אלו אזור ועיר יפהפיים בכל קנה מידה, מקום נהדר לחוות הן את ההיסטוריה והן את העתיד של ייננות״.
לורנס מיין, מנכ״ל מסעדת Delphine, לוס אנג׳לס, קליפורניה
האיים האזוריים, פורטוגל
״אחד המקומות שנמצאים ברשימה שלי ושעדיין לא ביקרתי בהם הוא האיים האזוריים, ארכיפלג ששייך לפורטוגל ונמצא באמצע האוקיינוס האטלנטי. באי פיקו הכרמים מוגנים מרוח הים על ידי חומות אבן וולקנית שחורה שהן אתר מורשת עולמית״.
ג׳אנל אנגלסון, סומלייה ועוזרת מנכ״ל, מסעדת Henley, נאשוויל, טנסי
אואחאקה, מקסיקו
״הייתי לגמרי נוסע לשם, בשביל המסקל. יש משהו בתרבות (המיוחדת מאוד, אפילו בתוך מקסיקו) ובמשקה עצמו שממש מדבר אליי. צמח האגבה ממנו מייצרים את המסקל (שנחשב לנדיר כי לוקח לו כ-12 שנה להגיע לבשלות) מייצג את המורכבויות הייחודיות של הקרקע, וגם את העומק שכל מין של אגבה מציע״.
מוחמד ראמאן, מנהל יין ואלכוהול, מסעדת Kata Robata, יוסטון, טקסס
דרום אפריקה
״היא כרגע בראש הרשימה שלי. יש הרבה יצרנים מעניינים שעובדים בדרכים מגוונות ומשנים את תעשיית היין בדרום אפריקה, הם גורמים למקום עם היסטוריה ארוכה של ייננות להרגיש חדש. לא מזיק גם שהנופים יפים באופן עוצר נשימה״.
אנדרו פטיסון, מנהל יין, מסעדת Sushi Note, שרמן אוקס, קליפורניה
ארמניה
״עבדתי עם חלק מהיינות במסגרת קונספט ה-One Fifth Mediterranean שלנו ורותקתי ממיני הגפנים Voskeat ו-Areni Noir. ייצור היין באזור הוא בן 6,000 שנה לפחות, אז מבחינתי הטיול מצדיק את עצמו אפילו רק מבחינה היסטורית - אבל היינות הם די מדהימים!״.
מת׳יו פריג׳ן, מנהל יין, מסעדת Underbelly Hospitality, יוסטון, טקסס
אוקינאווה, יפן
״זה היעד שנמצא בראש הרשימה שלי. הוא לא רק מדהים מבחינה אקולוגית, הוא גם המקום בו היפנים מייצרים את המשקה המקומי והמזוקק אוומורי (Awamori), המופק מאורז אינדיקה. אני מקווה שתהיה לי חוויית טעימה פסיכואקטיבית עם סוגים שונים שלו בזמן שאסתובב בין האיים״.
לאו לה, סומלייה, מסעדת Uchu, ניו יורק סיטי, ניו יורק
גיאורגיה
״בגיאורגיה קיימת אחת מתרבויות היין הקדומות ביותר בעולם. לפעמים צריך לצאת אל מדינת המקור כדי לטעום חלק מהיינות המשובחים ביותר כי הם לא מיוצאים. חלק מהגפנים החשובים ביותר שלהם הם מינים שאנחנו לא שומעים עליהם בדרך כלל, כמו Ojaleshi, Mtsvane, Rkatsiteli ו-Saperavi״.
אנדריי טולמקיוב, מנהל יין וסומלייה ראשי, מסעדת Maude and Gwen, לוס אנג׳לס, קליפורניה
מילאנו, איטליה
״כמי שמגדיר את עצמו מעריץ של נגרוני, הייתי רוצה לראות את מפעל הקמפרי במילאנו. יש שם היסטוריה עשירה והייתי שמח לדגום טעימות״.
זכריה טיילור, מנהל יין, מסעדת Gibsons Italia, שיקגו, אילינוי
בולדר, קולורדו
״מסעדת Frasca Food and Wine בבולדר - אני מתבייש לומר שעדיין לא צפיתי בבבובי סטאקי (אוצר יין מפורסם) ובצוות המדהים שלו בפעולה. אני רק שומע על איך זה גן עדן אמיתי ליין, וחשוב יותר - לתרבות אירוח״.
סקוט וולץ, מנהל יין ומשקאות, רשת מסעדות Quality Branded, ניו יורק סיטי / דנוור / מיאמי ביץ׳, פלורידה
View this post on Instagram
ווארון, צרפת
״אני חושב שהדרך לגן עדן חייבת לעבור בווארון, צרפת, המולדת של הליקר שארטרז. הייתי שמח לעשות סיור במרתפים ובמנזרים כדי ממש לטעום את מאות השנים״.
לארי או׳בריאן, מאסטר סומלייה, חברת Jackson Family Wines, סנטה רוזה, קליפורניה