מרטיני הוא דוגמה מושלמת למשקה ״פשוט״ אבל ממש לא קל להכנה, שהפך לקוקטייל המפורסם ביותר בעולם למרות, ואולי דווקא מפני, שהוא מעורר מחלוקות עזות בין המעריצים שלו. יבש או רטוב? ורמוט או מיץ זיתים? וודקה או ג׳ין? וכמובן - מנוער או מעורבב?
אל דאגה, אתם לא צריכים לדעת לענות על כל השאלות האלה - רק חובבי מרטיני ששכללו את הטעם שלהם במשך שנים יודעים בדיוק איך הם אוהבים את המרטיני שלהם. מצד שני, זה אומר שכל הכיף עוד לפניכם - לשתות המון וריאציות של המשקה המפורסם, ולנסות להבין מה הכי טעים בעיניכם.
איך שלא תחליטו להכין את המרטיני שלכם, יש כמה חוקים שכדאי מאוד להקפיד עליהם לקבלת משקה איכותי. אז הכינו את כוס המרטיני שלכם, ונצא לדרך.
השתמשו באלכוהול איכותי
באופן עקרוני מאוד, הקוקטייל מבוסס על שני מרכיבים עיקריים: ג׳ין ו-ורמוט לבן יבש. ג׳ין הוא משקה אלכוהולי חסר צבע, יבש וחזק מאוד המיוצר מהתססה וזיקוק של דגנים. ורמוט הוא יין לבן המתובל לפי מתכונים שנחשבים לסוד מסחרי של החברות המייצרות, והמכיל הרבה יותר אלכוהול מהרגיל ביין - אנחנו מדברים על 16-18%. ככל שיש פחות ורמוט ביחס לג׳ין, כך המרטיני יהיה ״יבש״ יותר. את המרכיבים מוזגים לכוס בחישה מלאה בקרח, בוחשים עד שהמשקה צונן, ואז מסננים אותו לתוך כוס מרטיני קרה.
למעשה, מרטיני מכינים מ-100% משקאות אלכוהוליים, ולכן כדאי לוודא שאתם משתמשים באלכוהול האיכותי ביותר שאתם יכולים להרשות לעצמכם. התחילו מיחס של 1:4 בין הג׳ין( או הוודקה) והוורמונט (לטובת הג׳ין הוודקה כמובן), והתנסו עם יחסים שונים כדי לגלות איזה הכי מתאים לכם. מותגי ג׳ין מומלצים הם Beefeater, Tanqueray, The Botanist; ובנוגע לוורמוט, היינו הולכים על המותג הצרפתי Noilly Prat, שהוא זה ששימש במתכון המקורי של המרטיני.
הכינו את הקרח שלכם מראש
אתם רוצים להשתמש בקרח נקי וטרי, לא בכזה שישב במקפיא במשך חודשים וקיבל טעם לוואי קפוא, או ספג טעמים מהמזונות שישבו לידו על המדף. הכי מומלץ להשתמש בקרח כתוש ולא בקוביות, מפני שכך המשקה יתקרר מהר יותר.
ערבבו, אבל לא יותר מדי
אל דאגה, מותר ואף רצוי לערבב ולא רק לנער - אבל אסור להגזים עם זה, כדי לא לפגוע במשקה. ערבוב של כ-20 שניות עם כף בעלת ידית ארוכה הוא פתרון טוב.
קררו את הכוס
אם אתם כבר מכינים מרטיני בבית, מובן מאליו בעינינו שהצטיידתם מראש בכוס מרטיני - אבל אל תשכחו לקרר אותה, בין אם על ידי הכנסה למקפיא ובין אם באמצעות קרח. 5-10 דקות יספיקו כדי להביא את הכוס לטמפרטורה מתאימה.
אל תנטשו את הוורמוט בחוץ
בין אם אתם אוהבים את המרטיני שלכם יבש או רטוב, תמיד תזכרו לשים את הוורמוט שלכם במקרר לאחר הפתיחה - טמפרטורת החדר תהרוס את הטעם שלו, במיוחד באקלים הישראלי.
אל תפחדו להיות יצירתיים
מרטיני מגישים על פי המסורת עם זית ירוק על קיסם בתחתית הכוס, ווריאציה מסוימת של המשקה, הנקראת ״מרטיני מלוכלך״, כוללת גם כמה טיפות מנוזל הכבישה של הזית. אופציה נוספת היא להחליף את הזית הירוק בבצלצל פנינה כבוש בחומץ, ואז הקוקטייל ייקרא גיבסון. מרטיני עם טוויסט הוא מרטיני עם פלח לימון במקום זית. אבל מעבר לשלוש התוספות הקלאסיות האלה, יש עולם שלם של שדרוגים שמחכה להרפתקנים מביניכם - תפוז, אשכולית או מלפפון בתור התחלה, פרח מאכל לאסתטיקנים, או כף קוויאר למתפנפנים. זה הזמן להפגין יצירתיות!