בשנים האחרונות מרגישים שינוי בתרבות השתייה בארץ ובעולם. אם לא מזמן דיברנו כאן על הרנסנס שחוו הקוקטיילים, עכשיו תורו של המשקה שמיוצר אך ורק במקסיקו - הטקילה כמובן. המשקה הפך לכל כך מצליח, שבכל כמה שנים עולות שמועות למחסור קשה באספקתו - אבל משום מה, זה אף פעם לא קורה.
לפני הכל, תדעו שבאמת חשוב לנו מה הסיפורים שמאחורי המשקאות שאתם (ואנחנו) אוהבים לצרוך, לכן נספר לכם שטקילה תקנית מיוצרת מלפחות מ-51% של אגבה (agave) כחולה - שזה בעצם החלק הפנימי ביותר של שיח האגבה המדברי אותו ניתן למצוא - תיראו מופתעים - רק במקסיקו. למרות שהם די דומים - שיח האגבה הוא לא "סוג של קקטוס". ניתן לייצר כרגע את המשקה אך ורק במקסיקו, כי המותג טקילה עצמו נמצא בבעלות בלעדית של ממשלת מקסיקו - והיא זו שנותנת רישיון לייצור בתנאים בהם היא בוחרת. מעניין אה?
להצלחה יש מחיר
כנראה שהרבה בזכות הגלובליזציה (שרק מתעצמת בשנים האחרונות עם כל החידושים הטכנולוגיים) משקה הטקילה הפך לפופולרי בכל העולם, וניתן למצוא אותו בכל בר או פאב שמכבדים את עצמם וכך הפכה הטקילה הבסיסית (מיקסטו) מ"משקה אקזוטי" לכזה מן המניין, מה שהוליד צמיחה עולמית בצריכת טקילה מסוג פיורו (100% אגבה) שהיא האיכותית והיוקרתית ביותר. אף אחד לא צפה את הצמיחה הזו, וכמו בכל היסטריה דומה, והיא בעצם הובילה למחסור בצמח האגבה (וזה הזמן לציין שלוקח בין 5-12 שנה עד שפרי האגבה בשל - ובפיורו משתמשים באגבה בן 8-10 שנים) - התוצאה היא שמחיר האגבה הקיים בשוק עלה והפך לקצת קשה יותר להשגה.
אז בגדול, כמו שכבר הבנתם, השמועות על "מחסור בטקילה" זה בעצם פייק ניוז. אז נכון, אולי נרגיש קצת בעליית מחירים - אבל אנחנו בטוחים שכבר הבנתם שלפעמים בשביל לקבל איכות - נאלצים לשלם קצת יותר, וכמובן! זאת בתנאי שאתם מקבלים באמת מוצר איכותי. אז אל תתפשרו, אם אתם מזמינים בבר טקילה או מרגריטה - שימו לב שזו טקילה פיורו, ועל הדרך תבחנו את הברמן אם הוא יודע מה זה אומר. במקרה והוא לא - לא היינו מציעים להסתלבט עליו - כי בכל זאת, הוא זה שמוזג לכם את המשקה.
עזר בהכנת הכתבה: אבי אזיזוף, המנהל המקצועי של חטיבת האלכוהול בטמפו