ביום שישי הקרוב ייצא לדרך פסטיבל טומורולנד, פסטיבל המוזיקה האלקטרונית הגדול בעולם. בין 400 אלף הבליינים שיתארחו בפסטיבל בשני סופי השבוע בהם הוא מתקיים, יהיו גם אלפי ישראלים, לא מעט מהם מגיעים לפסטיבל בפעם הראשונה. כדי לעזור לכם להתכונן לפסטיבל בצורה הטובה ביותר, הנה חמישה טיפים שיהפכו את החוויה שלכם בטומורולנד למושלמת.
יש חיים מחוץ לבמה המרכזית
הבמה המרכזית של טומורולנד היא בהחלט משהו שכל חובב מוזיקה אלקטרונית חייב לראות, גם בגלל העיצוב המרשים, ובעיקר כי הדיג'ייז המובילים מופיעים שם, אבל חשוב לדעת שיש עוד עולם שלם מחוץ למיינסטייג'. טיול בשטח הפסטיבל יגלה לכם עולמות חדשים, הכוללים במות שונות עם סאונד אחר (פחות ממוסחר) ולא מעט אטרקציות מגניבות שיהפכו את החוויה לשלמה יותר.
הזדמנות מעולה להכיר סגנונות חדשים
רוב האנשים מכירים את טומורולנד כפסטיבל ביג-רום האוס (מה שבארץ מכונה EDM) אבל האמת שהוא מציע הרבה יותר מכך. מבחר הבמות השונות נותן מקום למגוון הז'אנרים של מוזיקת הדאנס האלקטרונית: מטכנו והאוס, דרך בייס וטראנס ועד להארדסטייל. במות כמו "A State of Trance", “Q-Dance” ו-"Monstercat" מביאות משהו אחר מהבמה המרכזית, ויאפשרו לכם לגלות עולמות מוזיקליים חדשים שלא הכרתם. מי יודע? אולי תתאהבו.
שלוקר יחסוך לכם הרבה כסף וזמן
תיק המים הוא אחד מהמצרכים החשובים ביותר לבאי הפסטיבל. מחיר המים הגבוה (3.25 יורו) בשילוב עם התורים הארוכים יגרמו לכך שתבזבזו לא מעט כסף ובעיקר זמן על מוצר בסיסי כמו מים, וזה בלי להזכיר את זה שצריך לצאת מהמקום האסטרטגי שתפסתם בבמה כדי לרכוש מים. שלוקר (אני ממליץ על כזה של ליטר או שניים) הוא פתרום מושלם לכך, שכן יש בפסטיבל עמדות למילוי מים ללא עלות.
תשאירו את הדברים החשובים בלוקר
כלל הרכישות בפסטיבל עצמו יתבצעו באמצעות צמיד הכניסה לפסטיבל, אותו מטעינים ב"פנינים". מכיוון שבטומורולנד יש לא מעט מקרים של כייסות, מומלץ להטעין את הצמיד מראש דרך האפליקציה הייעודית בסכום שנראה לכם הגיוני להוציא. את הפנינים שנשארו בסוף הפסטיבל תוכלו להמיר לכסף ולקבל החזר לכרטיס האשראי המקושר לאפליקציה. את הארנק, הדרכון ושאר המוצרים הקריטיים, לגמרי אפשר להשאיר בלוקר ולהשתמש בהם רק בשעת הצורך. לוקר בגדלים שונים אפשר לקנות כאן.
תתמכו באמנים ישראלים
טומורולנד השנה יארח לא מעט דיג'ייז ישראלים, המרכזיים שבהם הם ויני ויצ'י' שיופיעו בבמה המרכזית בסוף השבוע השני (יום שבת, 27 ליולי) של הפסטיבל. בנוסף, הצמד קיבל בסוף השבוע הראשון (יום א', 21 ביולי) במה שלמה ללייבל שלו – Alteza Records. מלבד לאמנים הישראלים שיתארחו בבמה של צמד, שכולה על טהרת הפסיי-טראנס, יתארחו בפסטיבל לא מעט אמנים נוספים ישראלים, וביניהם סקאזי, מר. בלאק, מגית קקון, גיא מנצור ועוד. תמיכה באמנים ישראלים היא דרך טובה להפגין את כוחה של הסצנה האלקטרונית הישראלית, בטח בימים בהם פשוט לא נותנים לנו לרקוד בשקט. מתקשים לזהות את האמנים הישראליים? תעקבו אחרי ריכוז גבוה של דגלי ישראל ואתם לגמרי בסדר.
עזבו את הסמארטפון
טומורולנד הוא ככל הנראה הפסטיבל הכי פוטוגני בעולם (מעל ל-4 מיליון תיוגים באינסטגרם), כזה שיספק לכם אין ספור תמונות בלתי נשכחות וסרטונים מדהימים מהסטים שתשמעו. ועדיין, לא משנה כמה זה מפתה - תשתדלו להגביל את השימוש בסמארטפון ותחוו את הפסטיבל דרך העיניים והאוזניים - זו באמת חוויה שאין שניה לה.