התקופה היא תקופת אי וודאות. המסעדות סגורות. אין יותר האפי האוור בבר הקוקטיילים ובכלל אי אפשר לצאת מהבית. זה בדיוק הזמן ללמוד איך להכין מהלימונים וויסקי סאוור.
למה זה לא קרה עד עכשיו? תתפלאו לגלות שזה לא בגלל שדילגתם על קורס ברמנים אלא כי חסרים לכם בבית כמה פריטים בסיסיים שצריכים בכל בר.
כשאנחנו יושבים על הבר, לא משנה אם זה בפאב השכונתי או בבר קוקטיילים מפונפן, אי אפשר שלא להתפעל מכמות הבקבוקים שיש על המדפים. האם צריך כל כך הרבה בקבוקים בשביל רוב הקוקטיילים? מה פתאום. מספיק להחזיק בבית 5-10 בקבוקי אלכוהול, ואפילו לא יקרים במיוחד.
ברוב הקוקטיילים משתמשים בשני סוגים של משקאות - אלכוהול בסיס, שהוא החזק יותר (40% אלכוהול) וליקרים שהם לרוב ממותקים ופחות אלכוהוליים. כמה בקבוקים מכל קטגוריה יאפשרו לכם להכין מגוון גדול מאוד של קוקטיילים.
אלכוהול בסיס - 40%
בקטגוריה הזו נמצאים משקאות המהווים את הבסיס האלכוהולי של רוב הקוקטיילים. אלו משקאות חזקים ומרים שפחות נעים לשתות ״נקי״.
ג׳ין. מדובר בג׳וקר בתחום הקוקטיילים, ומשתמשים בו הרבה מעבר לג׳ין וטוניק. הוא מתערבב יפה עם שלל סוגי הליקרים, סירופים והמיצים. לקוקטיילים שאינם ג׳ין וטוניק - אין צורך לקנות ג׳ין איכותי, ואפשר להשתמש בג׳ין באיכות בסיסית כמו גורדון וביפיטר, או ברמה אחת מעל - טנקרי/בומביי.
רוצים את כל סוגי מארזי האלכוהול עד הבית? היכנס ל-BLEND
וויסקי. בסיס נהדר לקוקטיילים קלאסיים כמו וויסקי סאוור, מנהטן ואולד פאשן, ובכלל כל מה ששותים בסדרה ״מאד-מן״. תחת הקטגוריה וויסקי יש מספר סוגים, כשהשניים העיקריים והשימושיים הם הברבן האמריקאי - וויסקי בעל טעם מתקתק שמזוקק מתירס או שיפון והוויסקי הסקוטי שיותר נפוץ בישראל. גם כאן יספיקו בקבוקים באיכות בסיסית - ברבן של ג׳ים בים או ג׳ק דניאלס, ווויסקי סקוטי ברמת ג׳וני ווקר אדום. אין שום סיבה להכין קוקטייל עם וויסקי סינגל-מאלט יקר.
וודקה. בהמון קוקטיילים יש וודקה- החל מהמרטיני של ג׳יימס בונד ועד הקוסמופוליטן מ״סקס והעיר הגדולה״. גם כאן וודקה ברמה של סטולי, חורטיצה או רוסקי סטנדרט עושים את העבודה היטב.
טקילה, רום, ערק - גם הם מצויינים וחשובים, אבל משמשים בפחות קוקטיילים.
ליקרים - 15-40%
ליקרים הם משקאות אלכוהולים ממותקים, עם רמת אלכוהול נמוכה יותר משל משקאות הבסיס. אפשר לשתות אותם עם קרח וסודה, או לערבב עם אלכוהול בסיס. כדאי להחזיק לפחות בקבוק או שניים מאלו:
ורמוט. יין מחוזק (בערך 15% אלכוהול), ממותק ומתובל שנמצא בהמון קוקטיילים מפורסמים כמו מנהטן, נגרוני ומרטיני. יש וורמוט אדום ולבן (כל אחד משמש לקוקטיילים אחרים), וממש כיף לשתות אותם בקיץ עם סודה וקרח.
רוצים את כל סוגי מארזי האלכוהול עד הבית? היכנס ל-BLEND
טריפלסק. ליקר תפוזים שקוף מתוק ואלכוהולי (40%). נותן חיזוק פירותי ומתוק בהמון קוקטיילים, מבלי להוריד את אחוזי האלכוהול. גם אותו אפשר לשתות נקי עם קרח או סודה.
קמפרי. ליקר עשבים (כ20% אלכוהול), אדום, מר, עוקצני, טעים ולא יקר. יש לו טעם ייחודי וחזק. משתלב מעולה עם וודקה או ג׳ין - חובה בכל בית.
אז לסיכום, הצעד הראשון בדרך ללהכין קוקטיילים שווים בבית הוא להיכנס לחנות המשקאות האהובה עליכם (אונליין כמובן) ולהזמין כמה בקבוקים. מה יש לכם להפסיד? גם אם בסופו של דבר לא תשתמשו בהם, תדעו שאין להם תאריך תפוגה והם מחזיקים שנים על המדף.