כולנו כבר ממש ברגעי ההכנות האחרונים לקראת החג - ויחד איתו אינספור הארוחות שמחכות לנו בשבועיים הקרובים. אחרי שתרבו בשתיית יין, תרימו כוס, תורידו כוס, וחוזר חלילה, כדאי שתדאגו למשקה משמח אחר שירים לכם את פסח וישכיח מכם את הגעגוע לוויסקי ובירות. או בקיצור, דאגנו לכם למתכון נהדר לסנגריה לבנה שכולם ישמחו לקראתה.
המרכיבים (הכמות מתאימה לכ-20 כוסות):
1 בקבוק ריזלינג
2 קילו סוכר
6 מקלות קינמון
8 מקלות ציפורן
20 גרגרי פלפל אנגלי
3 כוכבי אניס
8 אגסים קלופים וחתוכים לפרוסות קטנות
2 תפוחים אדומים חתוכים לפרוסות קטנות
קלפיה מתפוז שלם
להגשה:
3-4 בקבוקי קאווה
תהליך ההכנה:
1. מוזגים את כל המרכיבים (למעט הקאווה) לסיר, מרתיחים ומצמצמים על אש בינונית עד שהסוכר נמס (חשוב לא לערבב).
2. שופכים את הנוזל/סירופ שהתקבל לקערה וממתינים שיתקרר.
3. מוזגים לכוס פלוט (כוס גבוהה וצרה) 50 מ"ל של הסירופ שהתקבל.
4. סוגרים עם 120 מ"ל של קאווה וקרח, מקשטים עם פרוסות של תפוחים ואגסים, ומגישים.