View this post on Instagram

A post shared by Erga Shilony (@ergashilony) on

אני כותבת מילים אלו בפחד. כנראה שאנודה מכל בר לאחר פרסום הכתבה הזאת. הכל התחיל בערב אחד של שכרות שבו חברותי היו צריכות להרגיע אותי, אחרי שברמן מזג לי יותר מדי יין מהבקבוק שהזמנו. אולי אני פלצנית, אולי אני צריכה ללכת לסדנת שליטה בעצבים, ואולי הפתרון היחיד שלי הוא לכתוב. אז אני מצטערת אם זה יוצא קשוח, אבל אני פשוט חייבת להגיד לכם, הברמנים והברמניות כמה דברים. 

טמפרטורה: חשוב מאוד שיין לבן יוגש קר ויישאר כך, לכן את הבקבוק שמים בשמפניירה עם קרח. אבל מה עם היין שבכוס? לא, קוביית קרח זה לא פתרון, כי זה מדלל את היין. אתם יודעים מה הפתרון? למזוג מעט יין בכוס ולא למלא אותה עד הסוף. אני יודעת שזה נראה קמצני, אבל למי שמבין עניין, זה פשוט נראה לא מקצועי וגם סתם מחמם את היין. חמור מכך הוא כשאתם עושים את המהלך המקצועי של "למזוג לי מהבקבוק כי שמתם לב שיש לי מעט יין בכוס", אבל למעשה אתם ממלאים אותה כדי שייגמר הבקבוק ואולי אני ארצה להזמין עוד אלכוהול, אז אני בכלל מתפוצצת. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Erga Shilony (@ergashilony) on "להוסיף שירות?" המשקאות במועדון גם ככה יקרים, ובתור ברמנים אתם מודעים לזה. בימינו, כולנו עבדנו בשלב כזה או אחר כנותני שירות בתחום הבילוי והמסעדנות, אנחנו מכירים את חשיבותם של הטיפים, אז תסמכו עלי שאעניק לכם אותם. תפסיקו לנצל את זה שאני שיכורה ולא שומעת כלום כדי למלמל "להוסיף 20% שירות?", כשאני מגישה לכם את האשראי. כי אני אהנהן ואתם תחליקו את הכרטיס הפצוע שלי וכל זה יקרה בהסכמה, כביכול. למחרת כשאני רואה בחשבון מה קרה, אני שורפת אתכם בלב. אתם חושבים שזה לא נורא והעיקר שהשגתם את הכסף שלכם, אבל אתם לא יודעים שלמעשה אני בת למכשפה ומתקשר, וזה יתנקם בכם קארמתית.


"להוסיף שירות?" המשקאות במועדון גם ככה יקרים, ובתור ברמנים אתם מודעים לזה. בימינו, כולנו עבדנו בשלב כזה או אחר כנותני שירות בתחום הבילוי והמסעדנות, אנחנו מכירים את חשיבותם של הטיפים, אז תסמכו עלי שאעניק לכם אותם. תפסיקו לנצל את זה שאני שיכורה ולא שומעת כלום כדי למלמל "להוסיף 20% שירות?", כשאני מגישה לכם את האשראי. הרי אני אהנהן ואתם תחליקו את הכרטיס הפצוע שלי וכל זה יקרה בהסכמה, כביכול. למחרת, כשאני רואה בחשבון מה קרה, אני שורפת אתכם בלב. אתם חושבים שזה לא נורא והעיקר שהשגתם את הכסף שלכם, אבל אתם לא יודעים שלמעשה אני בת למכשפה ומתקשר, וזה יתנקם בכם קארמתית.

 

תהיו חברים: אני אוהבת לשבת על הבר, במסעדות או בפאבים, עם החברים או המשפחה - יושבת על הבר. זה אווירה, יש עניין, אקשן. וזה בין היתר תלוי בכם, הברמנים. זה כיף לקשקש, לפלרטט ולהכיר דרך אלכוהול ואוכל, ובמקביל לדעת שזה לא קשר מחייב. אני יודעת שלפעמים המשמרת תקועה לכם כמו עצם בגרון ובא לכם לשרוף את המקום, אבל אם אתם בבסיס לא אנשים חברותיים, זה לא בשבילכם.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Erga Shilony (@ergashilony) on

 
עוד בענייני טמפרטורה: וודקה צריכה להישמר במקפיא וגם כוסות הצ'ייסרים בהן אתם מגישים אותה. נו, תקפצו ותגידו שרוסים לא באמת מגישים ככה, הם מגישים בטמפרטורת החדר, אלא שחדר ברוסיה עומד על מינוס 40 מעלות וחדר בישראל על פלוס 40 מעלות. מה גם שזה לא חד משמעי איך רוסים מגישים וודקה, ואתם סתם אומרים את זה כדי לתרץ את העובדה שהוודקה חמה. בנוסף, מסקר פרטי שעשיתי - אף אחד כמעט חוץ ממני לא שותה וודקה, בטח לא ברמנים, אז תעשו לי ג'סטה.

"בא לכם צ'ייסר?" כן, אם הוא בחינם. אני מאוד אוהבת שהברמנים מרימים איתי ועם חבריי, זה מבטיח שאזמין ואזרום על עוד אלכוהול בעצמי מה שיעלה את הסכום הכולל, מה שיסתיים בטיפ גבוה יותר, ולכם הברמנים זה לא באמת עולה כלום, אולי מבט אזהרה מאחראי המשמרת. אבל אם יש משהו שמטריף זה לקבל את החשבון בסוף ולגלות שהצ'ייסרים שאני ביקשתי התבלבלו עם הצ'ייסרים שאתם הצעתם. ואז הכל נהיה אוקוורד. תציעו באהבה ובזרימה וזה ישתלם לכם.

"זה מאיתנו" - אתם אומרים, ומגישים לי שאריות של קוקטייל בכוסות קטנות של צ'ייסרים. שזה נחמד אבל בהתייחס לסעיף הנ"ל - אם אתם רוצים לפרגן לי, תביאו צ'ייסר אמיתי. אה, ולא לימונצ'לו. אני יודעת שזה יהיה כבר ממש מוגזם אבל אני אוסיף בכל זאת, כי אם כבר שרדתם עד כה - אני יודעת שנהוג לכבד בלחם על חשבון הבית, אבל באופן אישי אני מעדיפה לנצל את הקלוריות שלי על אלכוהול ולא על פחמימות ריקות שלא מטשטשות לי את תחושת המציאות. יש מצב להמיר לחם בצ'ייסר? 

View this post on Instagram

My hipster sister took the picture

A post shared by Erga Shilony (@ergashilony) on


לסיום אני רוצה להגיד תודה:
שאספתם ביד חשופה את הטישו המנוזל שלי כשהייתי מצוננת, שהגשתם לי מים כשניכר ששתיתי יותר מדי, שהאזנתם בסתר לשיחות שלי והתאפקתם מלהגיד "תזרקי אותו, הוא לא שווה את זה!", ובעיקר, תודה על האלכוהול.