טרנד השמירה על איכות הסביבה כבש את העולם בעשור האחרון, וזה היה מתבקש שהוא יכבוש גם את תעשיית האלכוהול; מקשיות לשימוש רב פעמי ועד שימוש מופחת בפלסטיק בבקבוקים ואריזות - כולם מנסים לקחת חלק בחגיגה הירוקה - כמו גם המבשלות הקטנות ביותר. קחו לדוגמה את Fynoderee Distillery - מזקקת קראפט ג'ין מאי קטנטן בבריטניה.
המזקקה מנוהלת על ידי משפחה מקומית באי מאן (Isle of Man), היא הוקמה רק בשנה שעברה וכבר נחשבת לרווחית מאוד, זאת אחרי שתושבי המקום התאהבו במזקקה והפכו אותה להצלחה מסחררת - חלק מהסיבות שתושבי האי התאהבו בה כל כך היא האותנטיות של בני המשפחה שמנהלים אותה והשימוש שלהם בחומרים מקומיים בלבד.
טיפאני קאריש (Tiffany Kerruish), מבעלי מזקקה, סיפרה שחלק גדול מההכנסות מגיעות בזכות שיטת הריפיל שלהם; לקוח שקנה מהם בקבוק ורוצה לחדש את המלאי לא צריך לשלם שוב על בקבוק הזכוכית - אלא פשוט ימלא אותו במקום וישלם רק על הג'ין עצמו.
למבשלה זה כמובן חוסך את עלויות ייצור הבקבוקים, וללקוחות זה מאפשר לקנות את הג'ין שלהם קצת יותר בזול. באי, כך נראה, הבינו מזמן שמה הופך עסק לרווחי הוא לא המחיר הגבוה - אלא כמות המוצרים שאתה מוכר, והשאיפה של מנהלי המקום ל-2019 היא לפרוץ עם המוצרים שלהם בכל העולם; הם כבר התחילו לעבוד על שיווק המשקה שלהם מחוץ לממלכה למקומות כמו סינגפור, הונג קונג, וכמובן ארצות הברית.
במשך השנים ג'ין תמיד היה סימן ההיכר של בריטניה - אבל גם הממלכה עצמה חוותה שינויים בעשור האחרון - השנה למשל, זו הפעם הראשונה בהיסטוריה בה תמצאו יותר מזקקות ג'ין באנגליה מאשר בסקוטלנד. עד כמה השינוי הזה משמעותי? מתברר שמספר המזקקות באנגליה צמח ב-620%, כשרק השנה נפתחו שם 18 מזקקות חדשות.