במשך שנים אנחנו שומעים על ההשפעות השונות של ההתחממות הגלובלית: הפשרת הקרחונים בקוטב הצפוני והדרומי, שינויים קיצוניים במזג האוויר ואירועי אקלים חריגים - כולם גורמים לדאגה רבה בעולם. כעת, מתברר ששינוי האקלים יכול להשפיע על עוד משהו: הטעם של הבירה האהובה שלנו.
המסקנה מגיעה בעקבות מחקר של קולין דוהרטי, פרופסור לביוכימיה מולקולרית ומבנית באוניברסיטת המדינה של קרוליינה הצפונית. פרופסור דוהרטי, שחוקרת את הקשר בין זמן ולחץ בצמחים ובמאמר באתר האוניברסיטה, הסבירה איך שינוי בטמפרטורות ישפיע על כשות ומרכיבים אחרים של בירה.
מגדלים היום טיפחו כבר זנים שונים של כשות, המייצרים תרכובות כימיות שונות על מנת לספק טעמים ייחודיים בבירות. עם זאת, על פי דוהרטי, גורמים כמו אקלים, אדמה ומזג האוויר יכולים להשפיע על הטעם אותם צמחים המשמשים לייצור בירה, על ידי שינוי המבנה הכימי הפנימי שלהם.
על פי הפרופסור, מחקרים הראו כי "שינויים עדינים בטמפרטורת היום מוגברים בלילה". כלומר, בלילות הטמפרטורות עולות מהר יותר מאשר בימים.
"במילים אחרות, לילות חמים פירושם שהפרש הטמפרטורה בין לילה ליום מצטמצם", כתבה דוהרטי. והוסיפה: "זה יכול לגרום להשפעה שמזכירה ג'ט לג - רק על צמחים. הם יתקשו לכוון את השעון הביולוגי שלהם. כתוצאה מכך, השעון הביולוגי שלהם עשוי להיות פחות רגיש לתנאים משתנים ולא להיות מסונכרן עם הסביבה".
זה יכול לשנות את זמן התגובה של הצמח בתהליכים שונים, למשל, כשהוא מייצר כימיקלים שעוזרים לו להילחם בחרקים, חיידקים ואיומים אחרים. בנוסף, טמפרטורות חמות בלילה מאפשרות לאותם מזיקים להיות פעילים לזמן ארוך יותר וכן לתת להם עוד זמן לתקוף את הצמחים.
"שינויים אלה בדפוסי הטמפרטורה היומיים והעונתיים - לילות חמים יותר ואביבים מוקדמים יותר - משבשים את אופן תפקוד הצמחים, פוגעים בתפוקות, משפיעים על עלות המרכיבים ומשפיעים על טעמי הבירה", סיכמה דוהרטי.