שמענו שמיישנים בירות בחביות עץ, במערות, עם דובדבנים ובלי כלום – אבל בירות שמיושנות במי האגם הקפואים – זה חדש אפילו לנו. המבשלה שהחליטה להשתמש בשיטת היישון הייחודית הזו, נמצאת בעיר קנורה שבקנדה ונקראת "The Lake of the Woods Brewing". את הרעיון ליישון במי האגם קיבלה המבשלה מאחד העובדים שלה, שנחשף לשיטה הזו בדרום אפריקה במבשלה שבה הוא עבד.
בימים האחרונים הם התחילו בתהליך היישון, והורידו למי האגם בעיר 1,000 בקבוקים לעומק של 6 מטר מתחת למי האגם הקפואים. הטמפרטורה של המים היא כ-3 מעלות, והבירות יבלו שם את 6 החדשים הקרובים. לפני שהבירה נשלחה למי האגם הקרים, היא יושנה במשך 6 שבועות בחביות עץ שהעניקו לה טעם עצי.
כאמור, הספרה 6 הוא מרכיב חשוב בתהליך ייצור הבירה, והיא גם באה לידי ביטוי בשם שנבחר עבורה – "DEEP 6". תהליך היישון שלה יסתיים במאי 2021, ובקבוק של 750 מ"ל שלה יעלה 50 דולרים.