בזמן האחרון נראה שאין מנוס מלהתעורר, ולהבין שאנחנו חייבים לדאוג לכדור הארץ עליו אנחנו חיים - כדי שגם הדורות הבאים יוכלו לקיים עליו חיים. כדי לעשות שינוי גדול ברמה העולמית לא צריך שכל אחד ואחת יהפכו את החיים שלהם. מספיק שכולנו ננקוט צעדים קטנים אך משמעותיים, שיחד יחסכו זיהום גדול מאוד. מגמת ההעלמה של קשיות הפלסטיק היא דוגמה אחת לכך; אבל מה עם מי שמעדיפים בירה? גם הם יכולים לעשות משהו: לעבור לבקבוק חוזר. 

בקבוק חוזר הוא בקבוק חצי ליטר של בירה, אותו לא זורקים לפח בתום השימוש - אלא מחזירים למפעל כדי שינקו אותו וימלאו אותו שוב במשקה. איך בדיוק זה עובד? כך נראה יום בחיי בקבוק חוזר:

ערב: אתם קונים את הבירה האהובה עליכם בזמן שאתם מסתובבים בסופר ומתלבטים איזו גבינה לקנות, בקבוק החצי ליטר ממתין רק לכם במקרר הענק. רק מחכה למישהו "שיאמץ" אותו. אתם מגיעים למדף ומתלבטים בינו לבין בקבוק השליש, אבל נזכרים שחצי ליטר, חוץ מזה שזה יותר בירה, בעצם זה גם עוזר לסביבה הרבה יותר מכל שאר החלופות.

לילה: שותים ונהנים עם החבר׳ה, לצד ארוחת הערב או מול הטלוויזיה. הכי חשוב - כשמסיימים לשתות, לא זורקים את הבקבוק! שומרים בארגז במרפסת.

שותים בירה מבקבוק (צילום: shutterstock_By bbernard)
צילום: shutterstock_By bbernard

בוקר (או קצת אחרי): ניגשים לסופר, מוסרים את הבקבוק למחזור ומקבלים בחזרה את הפיקדון, 1.2 שקלים, שהם למעשה העלות של הבקבוק. לאחר מכן הבקבוק עושה את דרכו מהחנות בחזרה למפעל, בדרכו להתחיל עוד גלגול חיים. ולשמח מישהו אחר.

במפעל: מכינים את הבקבוק לשימוש חוזר. בקבוק החצי ליטר שלכם מגיע למפעל עם עוד אלפי בקבוקים. הוא עובר שטיפה יסודית באמצעות לחץ, ממולא מחדש בבירה ויוצא לשוק מחדש. לתהליך הזה יש יתרונות סביבתיים משמעותיים.

הבקבוק עובר להפצה מחודשת. הבקבוק יצטרף לחבריו הממוחזרים בארגזים רב פעמיים, וכך למעשה חוסכים גם בקרטון ובניילון הדרושים לאריזה של בקבוקים אחרים.

בקבוק בירה (צילום: shutterstockBy HAKINMHAN)
צילום: shutterstockBy HAKINMHAN

ערב: אתם קונים (שוב) את הבירה האהובה עליכם ומשוויצים בכך שהבירה שלכם מגיעה בבקבוק בעל המדרך הפחמני הנמוך ביותר, שתהליך ייצורו פולט פחות ממחצית מכמות גזי החממה לעומת בקבוקי בירה רגילים. זהו הבקבוק היחיד שמקטין את צריכת משאבי הטבע והפסולת הנוצרת מייצור ליטר בירה - כלומר, הדרך שלכם לעשות טובה לסביבה. 

 

איך זה תורם לעולם?

המדרך הפחמני - שזהו המדד המרכזי למדידת ההשפעה על ההתחממות הגלובלית - של בקבוק חוזר, נמוך בכ-50% מזה של בקבוק חד פעמי. לכך יש להוסיף את העובדה ששיטה זו מקטינה משמעותית את צריכת משאבי הטבע ואת הפסולת הנוצרת. כאמור, גם הארגז עצמו רב פעמי, אז למעשה אנחנו חוסכים בנוסף בניילון וקרטון הדרושים לאריזה של בקבוק חד פעמי. כך שבשורה התחתונה הבקבוק החוזר מצמצם משמעותית את הפגיעה בסביבה שנוצרת ע"י ייצור בקבוקים חדשים.