View this post on Instagram

A post shared by @qatarfifaworldcup on


זה כבר שבועיים שחברת ההפצה הרשמית של קטאר לא מצליחה לייבא בירה לעיר הבירה שלה. על פי הדיווחים בתקשורת האנגלית, תושבים רבים בממלכה מאיימים כי אם לא תהיה להם גישה נורמלית לבירה במהלך הטורניר הם פשוט לא יבואו. מי שלא מכיר, כדורגל ובירה הם שני דברים שחיים ביחד בממלכה הבריטית ובעוד מדינות רבות ברחבי העולם.

המחסור העיקרי בקטאר הוא בחביות והמלונות הבינלאומיים שבעיר, כמו המריוט וה-W, מדווחים כי הם נמצאים במצב של מחסור קריטי. "חברת ההפצה לא משתפת אותנו מה גורם למשבר", סיפר ברמן במלון "דוחה שרטון" שהתראיין ל-Sun. "אנחנו מנסים להשיג בקבוקים בינתיים במקום חביות, אבל המלאים ממש ריקים".

View this post on Instagram

A post shared by @qatarfifaworldcup on

המשבר הלאומי שמדאיג עשרות אלפי אוהדי כדורגל ברחבי העולם נובע ככל הנראה מהעלאת המס על הבירה ב-100%. אותו מס נקרא "מס חוטאים". "זה בלתי יאמן, בכל מקום שתלך אין בירה". סיפר תושב בריטי שעבר לגור בדוחה לפני כמה שנים. "זה נראה שהממשלה עושה הכל בשביל למנוע מאנשים לשתות וליהנות. אם מצב ימשיך ככה, הם יארחו את הטורניר העולמי העלוב ביותר בהיסטוריה".

משבר האלכוהול הוא לא הסיבה היחידה לביקורת הרבה שקיימת על אירוח המונדיאל בקטאר. למעשה מאז ההכרזה, נשמעים קולות רבים הטוענים כי המדינה זכתה באירוח של הטורניר לכאורה בגלל שוחד ומתן כסף לבכירים בארגון שאחראי על הכדורגל העולמי, פיפ"א. חשוב לציין כי זו הפעם הראשונה שהמונדיאל לא יתקיים בקיץ, בזמן שכל הליגות הבכירות בעולם נמצאות בפגרה, אלא באמצע השנה. 

View this post on Instagram

A post shared by @qatarfifaworldcup on

אנחנו לא יודעים אם בסוף המשבר יפתר או אם בכלל הטורניר יתקיים בקטאר כמתוכנן, אבל מה שבטוח, עד 2022 יהיה מאוד מעניין.