Belgian Monastery Will Brew Beer Again, After A 220-Year Pause https://t.co/GBcs5AQmi6 pic.twitter.com/lpgP1bNDRk
זה לא במקרה שלבירה נדבק הכינוי "משקה האלוהים". בעבר, מבשלות רבות היו קיימות במנזרים עתיקים והנזירים הם היו אלו שאמונים על המלאכה. ב-Grimbergen Abbey, מנזר בלגי עתיק, החליטו לשחזר את הפעילות של קודמיהם וחזרו לייצר את בירה על פי מתכון בן למעלה מ-220 שנה.
השבוע, האב קארל סטאוטומס (Karel Stautemas) הציג בגאווה את הבירה במסיבת עיתונאים שבה נכחו חובבי בירה בלגיים נרגשים. האב סיפר כי זהו תהליך שלקח 4 שנים שבמהלכם חקרו את שיטות בישול של הנזירים במנזר לפני שהוא נשרף על ידי המהפכנים הצרפתים בשנת 1798. לאחר שהמנזר שוחזר הדעה הרווחת הייתה שהמתכונים הלכו לתמיד.
סטאוטומס הודה שאולי לא כדאי לשתות יותר מדי מהמשקה החדש מכיוון שהוא מכיל כ-10.8% אלכוהול. "כוס או שתיים זה לגמרי בסדר", הרגיע אחריו כריס סלאסלאג' (Chris Selleslagh) ראש עיריית גרימברגן.
It's been more than 200 years between drinks for monks at the Grimbergen Abbey, but a tradition of beer making that dates back to the 12th century is being revived. And at 10.8pc alcohol by volume, it's not for the faint-hearted https://t.co/DOPk9MnfJO pic.twitter.com/deEBoW3wCs
— ABC Rural (@ABCRural) May 22, 2019
מה שדירבן את חברי המנזר לשוב ולבשל בירה במבשלה (שמוקמה בדיוק איפה שהמבשלה העתיקה מוקמה), היה גילוי של ספרים עתיקים מהמאה ה-12 שהכילו תיאורים של שיטות בישול ישנות של הנזירים. העובדה שהם בישלו עם כשות הייתה די חדשנית, לעומת שאר המבשלות באותה התקופה שהשתמשו בצמחים.
"הספרים היו ברשותנו כל הזמן הזה, אבל לא יכולנו לקרוא אותם כי הם היו כתובים בלטינית עתיקה מאוד", סיפר האב. "גייסנו מתנדבים למשימה בשביל לפענח את המרכיבים של הבירה העתיקה". אם זה אומר שבשביל לבשל בירה במנזר בלגי עתיק, אנחנו צריכים ללמוד לטינית עתיקה - אנחנו לגמרי בעניין!