בשנים האחרונות בירות מסוג IPA כבשו את ארצות הברית. אין לדעת מה הסיבה המרכזית לרנסנס שסוג הבירה חווה כי זה משקה די עתיק שהומצא במאה ה-18, כשלבריטים עוד הייתה מושבה בהודו. אז במקום שנשעמם אתכם בנתונים וסטטיסטיקות מהיום, החלטנו שעדיף שתדעו איך סגנון הבירה הזה, India Pale Ale, הגיע לעולם.

כאמור, לפני כ-300 שנה, כשהבריטים עוד שלטו בהודו, הם לא הצליחו לבשל לעצמם את המשקה האהוב עליהם מכל, בירה, בגלל מזג האוויר הרותח שבאיזור. לכן, חיילי הממלכה בישלו את הבירה אי שם בבריטניה והעבירו את החביות איתם באוניות להודו. אבל אז התעוררה בעיה חדשה - הבירה לא הצליחה לשרוד את המסע הארוך, ולרוב היא הייתה מתקלקלת או מזדהמת בדרך.



הבריטים נאלצו לחשוב על פיתרון יצירתי. על פי האגדה, ג'ורג' הודג'סון, בעלים של מבשלת בירה, הכיר שבבירה יש שני מרכיבים: שמרים טבעיים (אלכוהול) וכשות. הודג'סון רצה לדאוג לחיילים והתושבים והחליט לנסות להגדיל את הכמות של שני המרכיבים בשביל שהבירה תגיע להודו ראויה לשתייה.

הבשלן ונסיין הבירה שלח את המשקה עתיר האלכוהול והכשות, ומה אתם יודעים, הבירה שרדה והגיעה במצב מעולה אל הקולוניה בהודו. יותר מזה, הוא למעשה יצר סוג של משקה חדש - בירה קצת יותר חיוורת מהבירה הכהה (מכאן ה-Pale) שהיה נהוג לשתות בממלכה ועם קצת יותר אלכוהול. 

ומה קורה היום?

כבר עברו 300 שנה מאז, אבל רק בשנים האחרונות בירת ה-IPA כבשה את ארצות הברית. בכל שנה נפתחות מבשלות חדשות המתמחות בסגנון הארומטי החזק, והעשיר באלכוהול. 

מי שסקרן ורוצה להכיר את טעמן של הבירות המיוחדות - אנחנו ממליצים על Lagunitas, שאמנם לא מגיעה מבריטניה אבל לחלוטין עומדת בתו התקן שהודג'סון יצר. ניתן להשיג אותה במארז המיוחד של בלנד, או לשתות כוס טריה מהחבית בברים הפרוסים בארץ כמו מייקס פלייס (טיילת, תל אביב), פונדק הדב (חיפה), פספרטו (תל אביב), איתן ויהונתן (ירושלים) ועוד.

לגוניטס (צילום: Market Me)
צילום: Market Me