כמעט בכל מקום - אם זה בבית או בבר- נראה שכולם שומרים את הוודקה שלהם במקפיא. אז נכון, זה מוסיף צינון נעים למשקה - אבל נשאלת השאלה החשובה: האם איחסון של וודקה במקפיא פוגע באיכות שלה?
רוב האנשים חושבים שאלכוהול הוא עניין פשוט - שותים, גומרים, הולכים - אבל האמת היא שיש המון "חוקים" ודברים שכדאי (וגם לא כדאי) לעשות בעת טיפוח חיבה לאלכוהול. אז אם גם אתם מאלה שתמיד שומרים על בקבוק הוודקה שלכם במקפיא - כדאי שתדעו שמדובר בטעות.
על פי מומחים בנושא, איכותה וטעמה של וודקה פרימיום נהרסים כשהיא נשמרת בהקפאה; מוצרי הפרימיום באים עם טעמים מתונים באופן טבעי, אז עצם ההקפאה של הוודקה רק תחביא את הארומה המתוחכמת והטעמים.
חשוב שתדעו שהטמפרטורה הטובה ביותר לשמירה על הוודקה שלכם היא סביב ה-4-5 מעלות. זאת הטמפרטורה אגב שיש לכם בכוס כשאתם שמים קצת קרח. אם קניתם וודקה שנחשבת לזולה יותר - הקפאה שלה דווקא תעזור לטשטש את חוזק טעמה ותעזור נגד השריפה בגרון.
בסופו של יום אתם אלו שמחליטים איך ליהנות מהמשקה שלכם, אבל חשוב לנו שתקחו בחשבון שבמקפיא עדיף לשמור בשר ולא וודקה. אבל אם אתם בבר - אל תתביישו (במיוחד אם אתם משקיעים עוד קצת כסף, וקונים מוצר שהוא פרימיום) ותשאלו את הברמן אם יש לו במקרה בקבוק מהמקרר. סאלוט!