אם גם לכם כבר נמאס לשתות רק יין כל הזמן, תשמחו לגלות שהחלטנו לעשות סדר ולשפץ לכם את הג'ין-טוניק. בגדול, אלו 5 הטיפים שיהפכו את המשקה שלכם הביתי למושלם, הם מורכבים מכמות נכונה של קרח, קשית, מיקס ועוד. יאללה לשולחן הניסוים.

הערבוב

אז נכון, המשקה נקרא נקרא ג'ין וטוניק - אבל אם הטעם מר לכם מדי, אתם לא חייבים לערבב את הג'ין רק עם טוניק. אפשר להוסיף למשקה טוויסט פירותי ואתם יכולים פשוט לאלתר לפי מה שאתם אוהבים; אתם יכולים להוסיף קצת תפוזים נניח, אבל אנחנו ממליצים לכם בחום על קצת מלפפון (כן כן מלפפון) שישבור את המרירות ויוסיף רעננות למשקה.

ברמנית (צילום: shutterstock_By Maksym Fesenko)
צילום: shutterstock_By Maksym Fesenko

ועדת קישוט

לא, אנחנו לא מתכוונים למטריה - אלא לקישוט שבשפה המקצועית נקרא גרניש - מתברר שאותו ירק או פרי שאתם בוחרים להוסיף למשקה הוא קריטי מאוד. קחו את ביפאיטר, למשל, שמתובל מ-9 מרכיבים שונים כשהדומיננטיים ביותר הם קליפת תפוז ולימון. אז מה הכי מומלץ לשים בכוס? יפה מאוד, פלח לימון ותפוז בשביל להבליט את הטעמים ההדריים. ניתן לשים גם נענע, פרוסת מלפפון או קליפת לימון - בסוף, הדבר הכי חשוב הוא שחומר הגלם יהיה טרי כי הריח שלו לוקח חלק מאוד גדול בחווית השתייה.

גרניש (צילום: shutterstock_By Jacob Lund)
צילום: shutterstock_By Jacob Lund

קש או קשית?

אנחנו יודעים - אומרים קשית, בסדר. אבל כמו שכבר אמרנו, הגרניש מאוד חשוב לכן צריך לקחת בחשבון שאם אתם שותים עם קשית תרגישו פחות את ארומת הקישוט שהוספתם ואמורה לשדרג את המשקה. בכל מקרה אם בחרתם לשתות בקשית - כדאי לשמור אותה קרוב לגרניש. והכי חשוב! בחייאת, קחו קשית רב פעמית, אתם יותר טובים מזה.

קוביות קרח  (צילום: shutterstock_By Stone36)
צילום: shutterstock_By Stone36

קרח, והמון!

כמות גדולה של קרח היא מאוד קריטית לג'ין וטוניק מוצלח. אפשר להשתמש בשני סוגי קוביות (גדולות או קטנות), אבל מה שחשוב הוא בעיקר למלא את הכוס בכמה שיותר קרח, כי ככל שהמשקה יהיה יותר קר ככה הקרח ימס לאט יותר ולא ידלל לכם את טעמו המשובח של הג'ין.

קשים מתכלים (צילום: shutterstock_By DimaBerlin)
צילום: shutterstock_By DimaBerlin

אל תפחדו

אחד הדברים הכי חשובים בתרבות השתייה הוא להעיז. אל תהססו לטעום סוגים שונים של ג'ין וסוגים שונים של ערבובים. לא בטוחים מה בא לכם? תשאלו ברמן בבר שאתם יושבים בו בד"כ. למרות שהם נראים מאיימים הברמנים והברמניות מאוד אוהבים לחלוק מהידע שלהם, לקח להם זמן לצבור אותו והם תמיד ישמחו "להשוויץ" בו.

ג'ין וטוניק (צילום: shutterstock | Maksim Fesenko)
ג'ין וטוניק | צילום: shutterstock | Maksim Fesenko