אחד מהקוקטיילים האהובים ביותר בעולם, פינה קולדה, נולד בפורטו ריקו, על זה כולם מסכימים, אבל על זהותו של הברמן שהמציא את המשקה האיקוני מבוסס הרום עדיין מתווכחים בעולם. מלון הילטון קאריבה, אחד ממלונות היוקרה בעיר הבירה הפורטוריקנית - סן חואן, טוען שפינה קולדה הוגש לראשונה בבר שנמצאים בחופי המלון עוד בשנת 1954 על ידי הברמן רמון "מונצ'יטו" מררו.
טענת הנהלת המלון היא שמנהלי המקום ביקשו מהברמן המוכשר ליצור "משקה דגל" להילטון קאריבה. זה לקח שלושה חודשים של ניסויים עם מאות שילובים כושלים, עד שהגיע למתכון המנצח של רום, קרם קוקוס ומיץ אננס. לפי המלון, מררו ערבב ושירת את הלקוחות במלון במשך 35 שנה עד פרישתו בשנת 1989.
היכנסו לבלנד והזמינו את מארז פינה קולדה - עם שליח עד הבית!
אגדה נוספת על המשקה מספרת על פיראט בשם רוברטו קופרסי, שבתחילת המאה 19 היה נותן לשודדי הים שאיתו בספינה רום מעורבב עם מי קוקוס ואננס כפינוק, וכדי להרים את מצב הרוח של הצוות. לאחר מותו, המתכון נעלם ורק ב-1954 מונצ'יטו בעצם המצא מחדש את הקוקטייל. מי צודק? כנראה שאף פעם לא נדע.
פינה קולדה הוא בין הקוקטיילים המפורסמים ביותר בעולם, ומה שמדהים יותר היא העובדה שהוא נחשב גם לאחד מהמשקאות הפשוטים ביותר. הקוקטייל הוזכר באינספור הזדמנויות בעולם התרבות, בין אם זה בסרטים ואפילו משמש לשם הלא רשמי של השיר "Escape" של רופרט הולמס.
קיבלתם חשק לפינה קולדה? מעולה, כי הנה שני מתכונים לקוקטייל האהוב- מתכון לעצלנים ומתכון למקצוענים. תיהנו!
פינה קולדה לעצלנים
מרכיבים:
50 מ"ל מליבו
90 מ"ל ג'ומאקס אננס
30 מ"ל חלב קוקוס
תהליך ההכנה:
פשוט מוזגים את כל המרכיבים (לפי הסדר) להייבול מלא בקרח.
View this post on Instagram
פינה קולדה למקצוענים
30 מ"ל האוונה קלאב 3
30 מ"ל מליבו
40 מ"ל ג'ומאקס אננס
20 מ"ל מיץ לימון
30 מ"ל חלב קוקוס
היכנסו לבלנד והזמינו את מארז פינה קולדה - עם שליח עד הבית!
תהליך ההכנה:
מוזגים את כל המרכיבים לבלנדר, מוסיפים קרח (שלא יעבור 2 אצבעות מעל קו הנוזל), טוחנים עד המרקם הנדרש (כמו ברד) ומוזגים לכוס הוריקן (אפשר גם להייבול) עם עלי אננס. לקישוט משתמשים בשברי קוקוס.
אבי אזיזוף הינו מנהל המחלקה המקצועית של טמפו