לפני שרום הפך להיות משקה פופולרי בעולם, הוא היה מאוד נפוץ בעיקר באיים הקריביים. מה שמסביר איך זה שמאחורי כל קוקטייל עם רום יש סיפור עם פיראטים, ימאים או ים בכללי. קחו לדוגמא את אחד מהמשקאות היותר מפורסמים בעולם שמכינים עם רום, "Dark and Stormy", שידוע גם כמשקה הלא רשמי של משולש ברמודה.
בשביל להבין איך המשקה,] בעל השם המסתורי, נרקח לראשונה צריך לחזור לאמצע המאה ה-19, לאחים גוסלינג. האחים ייצרו רום בעצמם באיים הקריביים, ואת התוצר הסופי היו סגרו בבקבוקי שמפנייה משומשים שמצאו בזבל חדר האוכל של חיל הים הבריטי. במקביל אליהם, חיילים בריטים שעבדו במפעל ג'ינג'ר ביר באותו האזור רצו לשדרג את המשקה ששתו במהלך העבודה. מה הם עשו? נכון מאוד, הוסיפו מנה מהרום של האחים גוסלינג, ולמעשה יצרו משקה אלכוהולי ומרענן מאוד.
לפי האגדה, אחד המלחים השווה את גוון המשקה לענני סערה ומכאן הגיע השם "אפל וסוער". הקוקטייל מתאים מאוד גם ל"הוואנה קלאב 7" כי מדובר ברום שעבר מינימום של 7 שנים יישון בחביות עץ אלון. המשקה מקבל בתקופה הזו מתיקות של וניל, קרמל, טופי ופירות עם גוף עשיר. המתכון המקורי דורש רום שחור שהוא בעצם רום שעובר תיבול חזק של כרמל, ולכן יש אובר מתיקות ודווקא ה"האוונה 7" הרבה יותר מאוזן ויתאים יותר. הקוקטייל יוצא ככה מרענן יותר ופחות מתוק, בלי לפגוע באופי המשקה.
"דארק אנד סטורמי" לעצלנים
מרכיבים:
50 מ"ל הוואנה קלאב 7
סגירת ג'ינג'ר ביר
וודג' (קליפה מסוסלת) ליים
תהליך ההכנה: מוזגים את כל המרכיבים לכוס הייבול מלאה בקרח ומקשטים עם פלח ליים.
"דארק אנד סטורמי" למקצוענים
מרכיבים:
50 מ"ל הוואנה קלאב 7
30 מ"ל מיץ ליים
20 מ"ל מי סוכר
2 דשים אנגוסטורה ביטרס
סגירת ג'נג'ר בייר
תהליך ההכנה: מוזגים את כל המרכיבים לשייקר חוץ מהאנגוסטורה והג׳ינג׳ר ביר, מנערים חזק ומסננים להייבול מלא בקרח. מוסיפים גבעול נענע ופלח ליים לקישוט.
אבי אזיזוף הינו מנהל המחלקה המקצועית של טמפו