View this post on Instagram

A post shared by Melanie Jackson (@melanie.jackson.10441) on


דון ביץ' היה אמריקאי יוצא צבא, איש עסקים והאב המייסד של תרבות הטיקי ברחבי ארצות הברית. חוץ מהברים והמסעדות שפתח, תחביבו של ביץ' היה לרקוח קוקטיילים יוצאי דופן. אולי חלק רואים את עולם האלכוהול והקוקטיילים כנישה לא רצינית יותר מדי, אבל הוא לקח את העניין ברצינות רבה. עד כמה? אומרים שביץ' היה נותן שמות קוד למרכיבים של הקוקטיילים שהיה רוקח בעצמו, ואפילו הברמנים שעבדו אצלו לא ידעו מה הם מוזגים לתוך הכוס. 


אחד מהקוקטייל שביץ' רקח ומוגש עד היום במאות ברים ברחבי העולם הוא "זומבי". על פי האגדה, ממציא הקוקטיילים רקח את המשקה בלייב ללקוח שהיה לפני פגישת עסקים וניסה להתמודד עם הנגאובר. הלקוח חזר לאחר כמה ימים והתלונן שבגלל המשקה הוא הפך לזומבי לכל אורך נסיעת העסקים שלו. 

View this post on Instagram

A post shared by Booze, Tunes, Flicks and Food (@boozetunesflicksfood) on

המשקה מורכב משלושה סוגים שונים של רום ובעל אחוז אלכוהול גבוה, אבל הטעם הפירותי והפרשי שלו מסתירים את זה. לאחר שהמשקה נכנס לתפריט של המקומות שלו ובגלל שדאג ללקוחותיו, דון ביץ' החליט לאפשר כל לקוח להזמין עד 2 זומבים בלבד.

אנחנו ממליצים לא להפריז עם המשקה, אה? זאת הוראה מפורשת של הדון.

Zombie

המרכיבים:

30 מ"ל הוואנה קלאב 3
30 מ"ל הוואנה קלאב 7 
15 מ"ל מליבו 
15 מ"ל מיץ לימון 
15 מ"ל מיץ ליים 
15 מ"ל ג'ומאקס מנגו
15 מ"ל ג'ומאקס אננס
20 מ"ל סירופ פסיפלורה
אננס ומנגו מיובשים עם גבעול נענע 

View this post on Instagram

A post shared by Bogdan (@ohmygugu) on

תהליך ההכנה: 

1. מוזגים את כל מרכיבים לתוך שייקר עם קרח.

2. מערבבים חזק ומסננים לכוס זומבי (לא חובה, אפשר גם לכוס שקצת יותר גבוהה מהיי-בול) מלאה בקרח.

3. מקשטים עם אננס ומנגו מיובשים וגבעול נענע.

תיהנו, ובזהירות!